|E hënë, Korrik 24, 2017

146 punonjes ne administrate me kontrate. 

Tirane – Pikërisht në ditën kurqeveria-rama44 dhjetë ish-punonjës të administratës të pushuar nga puna kanë vendosur të bëjnë grevë urie afër Qendër Ndërkombëtare të Kulturës “Pjetër Arbnori” apo siç quhet ndryshe “Piramida” qeveria miraton një shtesë për punonjës të përkohshëm në aministratën shtetërore shqiptare.

Në këtë mënyrë, Këshilli i Ministrave vendosi në mbledhjen e djeshme një shtesë prej 146 punonjësish me kontratë të përkohshme në njësitë e qeverisjes qëndrore. Kështu, në vendimin nr.35, datë 29.1.2014, të Këshillit të Ministrave, të ndryshuar, thuhet se “Numri i punonjësve me kontratë të përkohshme për vitin 2014, në njësitë e qeverisjes qendrore është 756 veta”. Efektet financiare për zbatimin e këtij vendimi përballohen nga shpenzimet korente të miratuara në buxhetin përkatës të institucioneve për vitin 2014 në vijim.

Përjashtimisht për Shtëpinë e Pushimit Durrës, efektet financiare përballohen nga të ardhurat e vetë institucionit. Vendimi ngarkon ministritë dhe institucionet buxhetore, të depozitojnë pranë Ministrisë së Financave detajimin e numrit të punonjësve brenda kritereve të vendimit nr.1703, datë 24.12.2008, të Këshillit të Ministrave, “Për vendosjen e standardeve të shërbimeve dhe aktiviteteve sezonale/të përkohshme për ministritë dhe institucionet buxhetore”, në mënyrë që të përfitohet paga pë rtë gjitha këto shtesa emergjencë në administratën shtetërore.

alb365.com

 

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: Sali Berisha shpartallon grupin anti-Basha. https://t.co/R9r2HMsCIB https://t.co/JPBARzCxsh
11,311 people follow ALB365
Twitter Pic OwenFxtr Twitter Pic Zqyew Twitter Pic MilyarTa Twitter Pic emel_sal Twitter Pic Danchfil Twitter Pic Hanadi80 Twitter Pic Bougainv Twitter Pic olsimust Twitter Pic albanaHa Twitter Pic kwabbybo Twitter Pic PercjaSu Twitter Pic Ianndest Twitter Pic brent633 Twitter Pic ivicespe Twitter Pic dawifey1 Twitter Pic maycol_p Twitter Pic bs_badgu Twitter Pic angie_an Twitter Pic be_be_AT Twitter Pic koseno
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Pranga kushërinjëve për tentativë vrasjeje në palestër

Tre të rinj janë ndaluar pasi akuzohen për  “Vrasje me dashje’ të kryer në bashkëpunim e mbetur në tentative”. Bëhet...

Close