|E shtunë, Janar 20, 2018

32 ditë për të fotografuar një pemë (fotot) 

Kjo pemë e veçantë quhet “Presidenti”. Ajo është sekuoja e dytë gjigande më e vjetër në botë dhe është aq e gjatë sa është e pamundur të fotografohet nga një person në një foto.

Steve Sillett, një shkencëtar hulumtues në Universitetin Shtetëror Humbolt, ka konfirmuar madhësinë e pemës dhe statusin si sekuoja e dytë më e madhe në botë, pas “Gjeneral Sherman”.

Pema e quajtur “Presidenti” është 247 këmbë i gjatë dhe rritet në pyjet e Kalifornisë. Maja e saj është goditur nga rrufetë, degët e mëdha kanë dalë jashtë rrugës dhe miliona gjethe bien përdhe.

Stema e pemës “The President”

Volumi i trungut të “Presidentit” është 45 mijë metër kub, ndërsa degët arrijnë në 9000 metër kub.

Pema është emërtuar sipas presidentit Warren G.Harding në vitin 1923, ndërsa pemët rreth saj janë quajtur ‘Shef Sequoyah”, një nga 27 sekuotë më të mëdha në botë,  ndërsa dy të tjera mesatare janë quajtur “Senati” dhe “Shtëpia”.

Sekuotë janë bimë që rriten shumë dhe për një kohë të gjatë për shkak të lëvore së tyre të trashë, e cila mund të përballojë sëmundjet, dëmtuesit dhe zjarret.

Ekipit të fotografëve të National Geographic iu deshën plot 32 ditë punë dhe 126 foto për të fotografuar këtë pemë të bukur në të gjithë lavdinë e saj.

Parku Kombëtar i Sekuosë në Kaliforni

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Pse ka shkolla greke në Shqipëri, por jo shqipe, në Greqi?

Është për të ardhur keq...

Close