|Monday, December 5, 2016
  • NA NDIQ NË

Ambasadorja gjermane: Miratoni bazën ligjore për drejtësinë dhe zbatojeni 

screenshot_1-162-655x356

Ambasadorja e re e Gjermanisë në Tiranë, Susanne Schütz, kërkoi miratimin e bazës së mëtejshme ligjore për reformën në drejtësi dhe implementimin e saj.

Gjatë një takimi në kuadër të tetorit gjerman ku ishte i pranishëm edhe Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, ambasadorja tha se miratimi i ndryshimeve kushtetuese në korrik të këtij viti, ishte kapërcimi i një pengese të madhe.

Schütz: Këto marrëdhënie në 30 vitet e fundit kanë njohur një zhvillim të shkëlqyer. Për mua, e një rëndësie e veçantë që marrëdhëniet politike janë intensifikuar ndjeshëm me procesin e Ballkanit Perëndimor iniciuar prej Gjermanisë, dhe me dhënien e statusit të vendit kandidat për Shqipërinë.

Vizitat e kancelares Merkel, ministrit të Jashtëm federal, kanë dëshmuar se Shqipëria ndërkohë ka shënuar një progres të rëndësishëm në kuadër të reformave në rrugën e saj drejt përafrimit me BE-në, para se të gjitha në atë të sektorit të drejtësisë, për të cilën miratimi i njëzëshëm i ndryshimeve të Kushtetutës në korrik të këtij viti ishte kapërcimi i një pengese të madhe dhe tani është çështja e miratimit të bazave të mëtejshme ligjore dhe implementimi i tyre.

Unë jam besimplotë, që edhe ju në mënyrë të përsëritur për procesin e përafrimit me Bashkimin Evropian, do t’i mbështesni këto hapa të rëndësishëm brenda mundësive tuaja.

Add a Comment

%d bloggers like this: