|E martë, Korrik 25, 2017

Divorcet – Në 8 muaj 440 kërkesa për divorce 

Rritja e numrit të divorceve është kthyer në një problem për shoqërinë shqiptare aq sa e ka lëkundur fort ‘’institucionin e martesës’’ në Shqipëri.

“Zgjidhja e martesës” nuk është më një tabu, por një problem që është shtrirë në gjithë shoqërinë shqiptare.

Në gjykatën e Rrethit gjyqësor Fier janë rregjistruar 440 kërkësa për zgjidhje martese për 8 mujorin e parë të 2016.

Nëse do të bënim një krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ka një rritje me 20 raste të kërkesave për zgjidhje martese në Fier.

Sipas avokatit Adrian Merdani, i cili ka qenë i pranishëm në seanca të shumta gjyqësore për zgjidhje martese, ky problem është social, ekonomik, por nuk përjashton edhe raste që mund të jenë psikologjike.

Pikerisht këto bëhen shkak që marrëdhëniet bashkëshortore të tronditen deri të divorci .

Nga ana tjetër, 20 çifte kanë tërhequr kërkesën për divorc pas ndërhyrjes së familjarëvë të tyre dhe ndërmjetësimit në gjykatë.

Gjendja ekonomike e bashkëshortëve, veset si droga, bixhozi, alkooli, niveli arsimor si dhe mentaliteti bëjnë që të krijohen marrëdhënie të vështira në çift duke shkuar tek zgjidhja ekstreme që është divorci.

alb365

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: I liked a @YouTube video https://t.co/0osDjdR3op Bashkitë Patos, Mallakastër dhe Roskovec duhet të paisen me zjarrëfikse
11,308 people follow ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Psikologia e Harvardit – Njerëzit ju gjykojnë në bazë të këtyre dy kritereve

Njerëzit ju vlerësojnë brenda pak sekondave, por çfarë saktësisht vlerësojnë ata? Profesoresha e Harvardit i ka studiuar përshtypjet e para...

Close