|E mërkurë, Mars 29, 2017

E drejta e studimit, reagon PD e Fierit 

Fakti është kokëfortë:
Kanë fituar të drejtë studimi në fazën e parë vetëm 60 maturantë të Fierit. Kujt i përket ky turp?

Matura sivjet duket qartë që ka një problem shumë të madh.
Nëse në shkallë vendi kanë fituar të drejtë studimi 16% e maturantëve, atëherë për Fierin si rreth me peshë në numrin total të maturantëve rreth 10% kandidatët fitues duhet të ishin rreth 20% e aplikantëve.
Por kanë fituar vetëm 2% e tyre.
Të mos kujtojmë këtu që Fieri është qytet me traditë arsimore të paktën prej shumë dekadash.
Shkaqet për një rezultat të tillë mund të jenë vetëm 3:
1- sistemi i përzgjedhjes së kandidatëve për shkollën e lartë është krejtësisht i gabuar dhe i padrejtë, ndaj duhet anuluar menjëherë;
2- matura shtetërore sivjet ka dështuar, është kopjuar në gjithë vendin, ndërsa në Fier jo, ndaj duhet analizuar mirë procesi, u duhet kërkuar ndjesë publike maturantëve fierakë dhe duhen ndëshkuar përgjegjësit;
3- rritja e peshës së notës mesatare të shkollës së mesme është një veprim me pasoja të rënda dhe mesatarja nuk është një kriter i vleshëm, ndaj duhet hequr. Fiktiviteti në notën mesatare dha efekte me pasoja të rënda e të pariparueshme.
Ose të trija së bashku.
Fakti është kokëfortë: kanë fituar të drejtë studimi në fazën e parë vetëm 60 maturantë të Fierit.
Kujt i përket ky turp?

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: A janë kto 4 qarqet ku LSI pretendon të dal forcë e parë? https://t.co/zSpLnx5ed9 https://t.co/KXX6dZeWdr
4,194 people follow ALB365
Twitter Pic StolzNet Twitter Pic Ledina47 Twitter Pic ddsahara Twitter Pic vanigjuz Twitter Pic uuque Twitter Pic MarioRol Twitter Pic lindseys Twitter Pic joel6220 Twitter Pic AzzaStep Twitter Pic metin_no Twitter Pic kul12113 Twitter Pic javivis1 Twitter Pic 1Ambu Twitter Pic 5pt Twitter Pic RodheimT Twitter Pic RatliffT Twitter Pic laxkatz1 Twitter Pic MertYavu Twitter Pic RolandoJ Twitter Pic BeduBill
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Candice, perëndesha e sexit nudo (fotot)

Candice Sëanepoel është zhveshur totalisht për një set fotografik. Fotot nuk kanë nevojë për koment të mëtejshëm. alb365.com

Close