|E shtunë, Janar 20, 2018

E pa besueshme. Doktor pa diplome, 13 vjet drejtor ne spitale. 

kastanis-giannis-660   Greqi – Kjo mund të jetë një shaka , por për fat të keq për mekanizmat e shëndetit publik dhe të qeverisë , kjo është realiteti i ashpër . Para disa ditësh , më 15 maj , urdhëroi Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Shëndetësisë Pelopida Kalliri revokuar emërimin e Drejtorit të Përgjithshëm për shumë qëllime Klinika Mjekësore Rajonale Skyros … për shkak se ata nuk kanë një diplomë mjekësore .
Diplome false nga Italia
Jani Gështenja ka arritur një karrierë në NHS pa gradë në Universitetin e Romës La Sapienza , nuk ekziston , ndërsa përveç kësaj dosja e Ministrisë së Shëndetësisë për zgjedhjen e tij si Drejtor i Qendrës Shëndetësore të Skyros është zhdukur .
Mjeku ka qarkulluar me tre karta identiteti të policisë dhe kishte një avion privat .

Për 13 vjet John Kastanis duke shërbyer si ” pashqetësuar ” Drejtorit të Përgjithshëm Mjekësisë , të paturit e një diplomë të rreme . Shkallët nga Universiteti i Romës La Sapienza , e cila ishte paraqitur në vitin 1999 në Ministrinë e Shëndetësisë , dhe në mënyrë më specifike të drejtorit të atëhershëm të Përgjithshëm të Shërbimeve Shëndetësore Peter Bakopoulos ishte e rreme . Në këtë falsifikim , edhe pse , dhe kush e di se sa të tjerët , siç thonë burimet udhëheqjen aktuale të ministrisë , askush nuk do të mund të gjendet që prej deri kohët e fundit askush nuk do të identifikojë të dhënat për të kontrolluar konformitetin e dokumenteve .
Vendimi për të punësuar mjeku – majmun në këtë pozitë e postuar më 17 janar, 2000, pasi ka marrë miratimin e atëhershëm sekretarit të përgjithshëm Joan Panopoulou ( të cilën ai i kryer detyrat e tij në Ministrinë e Shëndetësisë nga 2 prill 1996 deri më 25 maj 2000 , ishte ministër i Lambros Papadimas ) . Njohja e mjaftueshme e kualifikimeve nga DIKATSA dhe përkthime të certifikuara të certifikatave nga ana e policisë . Por në qoftë se certifikatat kanë qenë me të vërtetë e vërtetë , ajo kurrë nuk është i kontrolluar.
Kaluan shumë spitale
Scam fillon ndjeshëm që nga viti 1993 , kur John Kastanis merr nga Departamenti i Shëndetit Publik të autorizimit Argolida për të ushtruar profesionin e tyre . Para emërimit të tij në Skyros , përsëri me certifikata të falsifikuara njëjtat bëjë specializim në spital Agios Andreas Patras .
Në 13 vjet si drejtor i Mjekësisë së Përgjithshme , prania e tij nuk ishte vetëm i matur . Qarkulluar me Ferrari , dhe kishte një avion privat .
Qytetari denoncoi
Rasti i çuditshëm filloi hetimin pas një ankese të qytetarëve në Ministrinë e Shëndetësisë . Gjetjet e Inspektoratit të Shëndetësisë ishte katapultë . Kontrolli u gjet se nuk kishte mjek me një diplomë në këtë emër në Universitetin e Romës , pasi nuk ishte në çertifikatën e titullit . Përveç se të gjitha certifikatat janë të fallsifikuara , qarkulluar me tre AFM tre identiteteve të policisë .
Për më tepër , siç tha gjetjet , dosja e Ministrisë së Shëndetësisë për zgjedhjen e tij si Drejtor i Qendrës Shëndetësore të Skyros ishte zhdukur . Kështu që mjeku duhet , që nga korrik 2013 nuk u shfaq përsëri në vend . Referuar Komisionit Disiplinor të mjekëve NHS Rajoni Shëndeti 5 Thesalisë dhe Greqisë Qendrore , por nuk paraqiti të kërkoj falje . Siç thonë ata informacioni mbetet ” zhdukur ” pavarësisht nga fakti se në pritje kundër prokurorisë .
Kush ka përgjegjësi ?
Pyetja që lind është nëse menaxher përgjegjës dhe i përgjithshëm i Shërbimeve Shëndetësore miratoi emërimin , por edhesekretari i përgjithshëm , i cili padyshim hiqen kur ajo ndryshoi drejtimin e Ministrisë së Shëndetësisë . Ndërsa në qoftë se ka përgjegjësi të përkohshme për dështimin për të kontrolluar shkallën e Doktor . Qarqet e ministrisë , megjithatë , tha se Capital.gr gradëkatatithento , derisa një vit më parë të paktën , jo kurrë taftopoiountan nga çdo shërbim publik .
Verifikimet filloi më në fund , ndonëse me vonesë , udhëheqja aktuale e Ministrisë së Shëndetësisë . Jo vetëm kontrolluar të dhënat e të diplomuarve nëpërmjet kontaktit me universitetet , por edhe certifikatat e konformitetit të gjuhëve të huaja . Nëse ju nuk jeni ende të dhëna të grumbulluara , vlerësohet se rreth 2 % e punëtorëve në shërbimet shëndetësore ( nga 90 mijë në total) kanë ngritur diploma të rreme . Shkarkimi i mjekëve – majmun nga NHS ka filluar tashmë nga Ministria e Shëndetësisë , si dhe prokuroria .
Shqetësim është më i madh për mjekët me praktikat private . Është e rëndësishme që edheDepartamenti i Shëndetësisë së fundmi bëri të tepërta katër administratorët , dhe gjeti se ata ishin të rreme diplomë të shkollës së mesme .

alb365.com

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Kur Gramoz Ruçi i nxori ‘kartonin e kuq’ Strakoshës për tek Apolonia

Edhe pse Fotua ishte një...

Close