|E hënë, Maj 28, 2018

Fermerët bllokojnë aksin Klos-Burrel me lopët e sëmura 

Fermerët e zonës së Klos Katundit në bashkinë e Klosit, kanë bllokuar rrugën nacionale në shenjë proteste ndaj përhapjes së sëmundjes së gjedhit. Në shenjë demonstrative, banorët lanë për disa minuta kafshët e sëmura në rrugë, ndërsa apeluan për ndihmë. Ata thonë se blegtoria dhe bujqësia, janë të vetmet të ardhura për të mbajtur familjen.

Dhjetëra banorë të fshatit Klos Katund në Bashkinë e Klosit bllokuan për disa minuta rugën nacionale Klos-Burrel në shenjë proteste ndaj dëmeve që iu ka shkaktuar sëmundja e gjedhit.

Me kafshët e sëmura me vete, banorët thonë se ato nuk u vaksinuan në kohë për të parandaluar përhapshmërinë e vektorit.

Banorja: “ Po më ngordhin lopët, u ka rënë sëmundja. Nuk kemi mundësi jetese, asgjë. Rrugë nuk kemi, shkolla është prishur.Asgjë nuk kemi ne, jemi kot këtu.Shpresa vetëm tek lopa, asnjë punë tjetër”.

Banori: “Ku duhet të marr qumësht, ku duhet të marr djathë, kosin? Me këtë infeksion nuk hahet as qumështi, as djathi, as gjiza.U bëj thirrje të gjithë qytetarëve të bëjnë shumë kujdes, të mos marrin për momentin sa të kalojë kjo situatë”.

U desh ndërhyrja e policisë për të zhbllokuar aksin nacional Klos-Burrel. Kjo zonë është ndër më të prekurat nga dermatoza nodulare.

Add a Comment

Close
Read more:
Zjarr në klub nate, 40 të vdekur

USA - Një zjarr i...

Close