|Sunday, December 11, 2016
  • NA NDIQ NË

Gjuha greke , gjuhë e dytë në shkollat ruse 

Gjuha greke do të jet gjuha e dyt që do të mësohet në shkollat ruse. Vendimi përfundimtar dhe miratimi i manualeve të trajnimit është nënshkruar nga Ministri rus i Arsimit, Olga Vasilieva, më 10 nëntor.

Vendimi Ministror u parapri nga një propozim për mësimin e greqishtes, si një përzgjedhje gjuhës nga shtëpi moderne letërsisë greke në Universitetin e Kuban në Krasnodar (jug Rusia), në politikën e vendit për mësimin e gjuhëve të pakicave në rajon.

Më në fund ka vendosur arsimin në gjuhën greke si gjuhë të dytë / të huaj të dhënë në të gjithë territorin e Federatës Ruse dhe në veçanti StDimotikou djegur në të tre klasat e shkollës së mesme.

“Ne jemi shumë të lumtur dhe të kënaqur për shkak se kemi marrë në këtë pikë, është futja e dukshme e greke për herë të parë në shkollat e gjuhës ruse. Kjo është një feat që mori disa vite të përgatitjes.

Manualet për mësimin e gjuhës greke si gjuhë zgjedhore si një nga gjuhët që mund të zgjidhen nga studentët rusë në klasat e fundit të shkollës fillore dhe shkollës së parë të lartë është gati. Përgatitur në punën e bërë kryesisht në Universitetin Kuban “, tha rektori i Aristotelit, Perikliu Mitkas një konferencë për shtyp për prezantimin e përpjekjes së re, në të cilën vendimtare ishte kontributi i programit të caktuar Aristotelit ‘Jason’, duke krijuar dhe mbështetje praktike bërthamat e studimit greke në universitetet e zonës së Detit të Zi.

Add a Comment

%d bloggers like this: