|Monday, October 24, 2016
  • NA NDIQ NË

Hapet banka kombëtare e gjeneve kineze, më e sofistikuara në botë 

banka_1474674368-5992368

Kinë – Hapja zyrtare e Bankës Kombëtare të gjeneve kineze (CNGB) shënoi dje një fazë të re në bashkëpunimin gjenomik ndërkombëtar të Kinës duke u ofruar shkencëtarëve në mbarë botën akses në një nga direktoritë biologjike më të kompletuara dhe të sofistikuara në botë me qëllim avancimin e mëtejshëm në lidhje me kërkimet mbi shëndetin e njeriut dhe kontribues për ruajtjen e biodiversitetit.

Me seli në Shenzhen e cila zyrtarisht u hap dje, sot më 22 shtator 2016, CNGB-ja si investim kushtoi rreth një miliard dollarë me një sipërfaqe rreth 47 500 metra katror, paraqet një strukturë të integruar me tre banka dhe dy platforma që përmban një qendër biologjike, një qendër të të dhënave bioinformatike dhe një biobankë si dhe një platformë të dixhitalizuar dhe një platformë për sintezën dhe publikimet.

Partnerë nga mbarë bota përshëndetën kontributin e CNGB-së në fushën e bashkëpunimit shkencor dhe ruajtjes së biodiversitetit të planetit.

Add a Comment

%d bloggers like this: