|E martë, Tetor 24, 2017

LAJMET KRYESORE

Ekonomi

Kompanitë celulare rrisin tarifat e komunikimit

Ditët e fundit, tre nga katër kompanitë celulare në vend, Vodafone, Telekom Albania dhe Albtelecom kanë shkurtuar afatin e vlefshmërisë për pjesën më të madhe të paketave mujore për klientët e tyre, duke i bërë ato 28 ditë, nga mujore (30 ditë) që ishin më parë. Burime nga kompanitë pohuan se këto ndryshime janë bërë pasi ofertat janë përshtatur në bazë javore, pra 4 javë (28 ditë) dhe ata ...Full Article

Izrael – Fier , pritet bashkpunim mes bizneseve

Fier – Boaz Rodkin ambasadori i Izraelit në Shipëri ka shprehur gadishmërinë  e bashkpunimit mes biznesit Izraelit me atë fierak. Ambasadori i Izraelit,  Boaz Rodkin është takuar sot me Kryetarin e Bashkisë Fier,  Armando Subashi. Kjo vizitë u zhvillua në kuadër të forcimit të miqësisë mes dy vendeve tona, duke synuar gjithashtu, shtrirjen e një bashkëpunimi në fushën e investimeve. Kryetari i bashkisë Armando Subashi ka sjellë një pasqyrë të ...Full Article

Dyfishohen eksportet bujqësore në 3 mujorine  parë të 2016

Fier – Rriten eksportet e produkteve bujqësore për fermerët e rretheve Fier dhe Mallakastër.  Vetëm për 3 mujorin e  parë të këtij viti shënohen rreth 9 mijë ton produkte bujqësore, fruta dhe perime. Afro dy herë më shumë se e njëjta periudhë e vititn të kaluar, pohuan burime zyrtare nga Drejtoria e Bujqësisë Fier. Drejtuesi i shërbimit këshillmor në drejtorinë e bujqësisë për Fierin dhe Mallakstrësn Muhamet Baboci ka ...Full Article

Publikohet harta – Ja çfarë eksporton çdo vend i botës

Makina nga Kanadaja, naftë nga Rusia dhe kompjuterë nga Irlanda: këto janë vetëm disa nga eksportet më të mëdha të botës. Banka e Amerikës “Merrill Lynch” ka vënë në dispozicion një hartë që tregon eksportet më të mëdha në mbarë botën. Disa janë të dukshme, kafeja e eksportuar nga Guatemala apo mallrat elektronike nga Kina. Por a e dinit se eksporti më i madh i Indisë janë gurët e ...Full Article

Taksa e arsimit, bizneset po paguajnë disa herë për çdo NIPT sekondar

Mënyra sesi taksa e përkohshme e arsimit e vendosur nga bashkia po vilet në terren ka hasur në kundërshtimin e ekspertëve kontabël të cilët kanë kontakt të drejtpërdrejtë me bizneset. Ata shprehen se bizneset po taksohen për çdo NIPT të tyre sekondarë duke bërë që ta paguajnë disa herë këtë taksë. Taksa e përkohshme për infrastrukturën arsimore duhet të paguhet nga të gjitha familjet, personat fizikë, juridikë vendas ose ...Full Article

Buxheti 42% më pak se plani, shkak nafta dhe renta minerare

Buxheti i shtetit ka arkëtuar 42% më pak para se plani gjatë dy muajve të parë të vitit 2016 si pasojë e uljes së çmimeve të naftës dhe mineraleve në tregjet ndërkombëtare. Ministria e Financave ka publikuar treguesit fiskal, ku konstatohet se vetëm ulja e rentës minerare ka ndikuar që në buxhet të mungojnë 65 milion lekë gjatë periudhës janar-shkurt. Sipas Ministrisë së Financave kjo ka ardhur pasi në ...Full Article

Përmbarimi sekuestron depot e naftës bruto të Trans Atlantic Albania Petrelium LTD

Fier – Përfaqësues të zyrës përmbarimore Fier në bashkëpunim me policinë e shtetit kanë shkuar paraditen e sotme  në magazinat e rezervimit të naftës në Usojë të mallakastrës që janë në pronësi të Trans Atlantic Albania Petrelium LTD për të bllokuar dhe sekuestruar  sasinë prej  një mijë metra kub naftë bruto ose e shprehur në litra një milion litra naftë bruto. Shkaku I kësaj sekuestro është se kompania  Trans ...Full Article

Pushimet e padrejta nga puna, 3.1 miliardë lekë fatura për 2015

Tiranë – Moria e vendimeve të gjykatave për pushime të paligjshme nga puna në administratën publike i kanë kushtuar taksapaguesve shqiptarë mbi 3.1 miliardë lekë vitin e kaluar, një dëm i stërmadh për të cilin asnjë zyrtar i qeverisë nuk mban përgjegjësi. Buxheti i shtetit shleu gjatë vitit të kaluar mbi 4 mijë fatura detyrimesh të krijuara nga vendimet e gjykatave, të cilat shpallën si të paligjshme pushimet nga puna ...Full Article

Rezervat e naftës së Shpiragut pasuri kombëtare

Pasuritë e nëntokës shqiptare janë kthyer në mallkim për shqiptarët. Në vend që pasuritë të shërbenin për modernizimin e vendit, ato janë kthyer në garanci për vazhdimin e Demokraturës. Ardhja e një kompanie gjigande si SHELL, është tregues i qartë se këtu bëhet fjalë për lumenj ari të zi. Rezervat e naftës së Shpiragut dhe ato të Dumresë, janë më se të mjaftueshme për të larë borxhin publik , ...Full Article

Kinezët po blejnë Bankers Petrolium për 407 milion $

Bankers Petroleum Ltd., kompania që ka me koncesion fushën naftëmbajtëse të Patos Marinzës bën të ditur sot se ka hyrë në një marrëveshje definitive me Alberta Ltd. (blerësi) dhe Charter Power Investment Limited për blerjen e të gjitha aksioneve të Bankers (“Bankers Shares”) me një çmim cash prej 2.20 për aksion (Bankers Share). Blerësi dhe Charter Power janë degë të Geo-Jade Petroleum Corporation (“Geo-Jade”), një nga kompanitë më të ...Full Article
Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365