|E martë, Tetor 24, 2017

LAJMET KRYESORE

Ekonomi

Kelmendi: Kemi remitenca mbi 700 milionë euro për çdo vit nga diaspora

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Ramiz Kelmendi ka thënë se diaspora e ndihmon Kosovës për çdo vit. Sipas tij, nga diaspora dërgohen në Kosovë 700 milionë euro të cilat kanë rëndësi të madhe për zhvillimin vendit. Por sipas tij, këto para nga diaspora duhet të orientohen më mirë për të pasur një kontribut të drejtpërdrejtë në zhvillimin ekonomik dhe punësimin Kosovë. Biznesmeni Kelemendi ka propozuar që të ...Full Article

Brenda vitit përfundonë by – passi Fier – Vlorë

Tenderi për by pass-in e Vlorës dhe atë të Fierit do të hapet brenda vitit, ndërkohë që duhet të kishte përfunduar që dy vite më parë Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim njoftoi zyrtarisht çeljen e procedurave për përgatitjen e kritereve të garës. Burime zyrtare nga Autoriteti Rrugor Shqiptar thonë se ky proces pritet të zgjasë rreth dy muaj dhe menjëherë pas marrjes së aprovimit nga BERZH, ARRSH do ...Full Article

Unaza e qytetit të naftëtarëve një problem drejt zgjidhjes (fotot)

Fier – Shumë shpejt  banorët e qytetit të  Patosit do të kenë një unaze të re me  infrastrukurë  të përshtatëshme  për lëvizjen e mjeteve Rivitalizimi I qëndrave të qyteteve bëri që edhe qyteti I naftëtarëve të Patosit të kenë një qëndër ndryshe por që e “t’kurri” lëvizjen e automjeteve cka solli që të vihej dorë në rikonstruksionin total të unazës së qytetit. Ajo do ti japi një frymëmarje   trafikut ...Full Article

BB – KESH/ Përdorë kredinë 23 mln euro

Banka Botërore ka autorizuar Korporatën Elektroenergjetike Shqiptare të përdorë fondin 23 milionë euro për të blerë energji nga importi. Menjëherë pas autorizimit, KESH hapi zyrtarisht tenderin, duke i bërë thirrje kompanive private të paraqesin ofertat.  Sipas kërkesës zyrtare, Korporata kërkon të blejë 126 mijë megavat energji për periudhën nga 1 deri më 30 shtator. Megjithatë, kjo përbën vetëm një pjesë të importit, që nevojitet për të plotësuar konsumin total. ...Full Article

2600 poste të lira, ja ku të aplikoni

Janë mbi 2600 vende pune që presin të zihen nga qytetarët. Nëse jeni në kërkim të një pune dhe ende nuk keni gjetur diçka, atëherë do të ishte e udhës që të aplikoni online. Në zyrat e punësimit ka mbi 2600 vende pune që presin për qytetarët e interesuar, në 65 qytete të Shqipërisë. Dhe këtë mund ta bëni fare mirë në faqen zyrtare të Shërbimit Kombëtar të Punësimit: ...Full Article

Falimentojne fermeret e bostanit

Lushnje – Fermerët e Fshatit të Imshtës në Lushnje morën kredi për të siguruar mbjelljen e shalqinit këtë vit. Ata thonë se për shkak të mungesës së tregut prodhimi i tyre po kalbet në toka dhe se deri më tani nuk kanë mundur të vjelin as gjysmën e parave të shpenzuara. “Jemi bërë të mos ia kujtojmë më emrin. Ne investojmë për një ha deri në 5 milionë lekë ...Full Article

Kreditë e buta – Banka do verifikojë dokumentacionin e përfituesve

1000 personat, emri i të cilëve  është në listën e përfituesve të kredive të buta duhet të vijojnë interesimin dhe procedurat në bankën e përzgjedhur nga Bashkia e Tiranës përmes një thirrje të hapur. Prefekti i Qarkut të Tiranës, Admir Abrija, firmosi listën e miratuar në Këshillin Bashkiak dhe tani do të jetë banka ajo që do të bëj verifikimet përkatëse në lidhje me debitet, saktësinë e informacionit, kriteret ...Full Article

Milionat e TAP dhe investimet në Shqipëri

Kostoja e punimeve në proces që gazësjellësi TAP ka bërë në Shqipëri arriti një vlerë totale prej 57 miliardë kekësh (418 milionë euro) deri në fund të vitit 2016, sipas të dhënave nga bilanci i kompanisë. Nga kjo vlerë 44 miliardë lekë ose 325 milionë euro u kryen gjatë vitit 2016. Kjo shumë është sa 33 për qind e investimeve të huaja direkte që u kryen në vendin tonë ...Full Article

Fillonë rikonstruksioni i 15 banesave rome me fonde të qeverisë (fotot)

Fier – Nëpërmjet fondit të qeverisë 110 milion lekë të vjetra Bashkia Fier po investon në rikonstruksionin e 15 banesave të para rome nga 38 që kanë nevojë për ndërhyrjenë fshatin Baltëz. Lista e studimit, verifikimit dhe përzgjedhjes është bërë nga një komision I ngritur nga banorët romë dhe kryeplaku I tyre. Sipas banorëve një pjesë e tyre janë të kënaqur nga ky investim, një pjesë është mosbesuese nëse ...Full Article

Greqia ka investimet më të mëdha në vend

Pavarësisht krizës shumëvjeçare Greqia vazhdon të mbetet investitori kryesor dhe partneri baze i ekonomise shqiptare. Lajmin e bën me dije Agjencia Shtetërore greke e lajmeve që i referohet burimeve nga BSH si dhe nga zyra Ekonomike dhe Tregtare e ambasadës greke në Tiranë. Statistikat e fundit zyrtare nga Banka e Shqipërisë tregojnë se në fund të tremujorit të dytë vlera e aseteve që kompanitë greke zotërojnë në ekonominë shqiptare ...Full Article
Page 4 of 7512345678...2030405060...Last »
Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365