|E martë, Tetor 24, 2017

LAJMET KRYESORE

Ekonomi

Nga sot hyjnë në fuqi proçedurat e reja tatimore, ja gjobat dhe penalitetet

Tiranë – Duke nisur nga sot, administrata tatimore do të ketë në dorë masat e reja të penaliteteve për bizneset që kryejnë evazion fiskal. Në disa prej subjekteve tregtare madje është publikuar edhe një afishe ku theksohet “se në bazë të ligjit për proçedrat tatimore juve si blerës ju lind e drejta të mos paguani për vlerën a mallit apo shërbimit nëse nuk pajiseni me kuponin tatimor”. Penalitetet e ...Full Article

Rama: 300 milionë euro për tre vite në mbështetje të bujqësisë

Lushnje – Qeveria do të zgjerojë përmes një programi të ri të saj mbështetjen për bujqësinë. Në fillim të vitit të ardhshëm bëhet efektiv Fondi i Garancisë prej 300 milionë euro, i vlefshëm për tre vitet në vazhdim, në dispozicion të fermerëve dhe sipërmarrësve agro-bujqësorë. Ky fond është një program i përbashkët me BERZH, që do t’u mundësojë atyre financimin nga bankat e nivelit të dytë jo me kredi ...Full Article

Linja 20 KV shumë shpejt për banorët e Fierit

Fier – Ne qytetin e Fierit do te  investohet per  Rrjetin  Shperndares  20 kV  nga N/St 110/20 Fier,  ku do te dalin 7 fidera deri tek kolektori kryesor, 4 prej tyre deri tek kabinat e para dhe  3 fiderat 4,6 e 7 do te zbatohen te plote. Vlera e ketij investimi eshte  379 190 444  leke Ky investim do te shtrihet ne disa  lagje te qytetit te Fierit si ...Full Article

Gjiknuri , Fieri nyje e rëndësishme e rajonit për këmbimin e energjisë elektrike.

  Fier – Fieri do të jetë nyje e rëndësishme e rajonit për këmbimin e enegjisë elektrike. Kjo deklaratë është bërë nga ministri I energjetikës Damian Gjiknuri gjatë vizitës në Fier për të parë nga aafër investimin e OSSHE prej 373 , 191 444  milion lekë me tvsh për ndërtimin e linjës 20 kilovolt . Për ndërtimin e kësaj  linje ka afro një muaj që kanë nisur punimet dhe ...Full Article

Bankers Petroleum, kostot operative të shitjes dhe transportit u ulën 14%

Fier – Gjykatat shqiptare kanë shtyrë formalisht ankimimin për Bankers Petrolium mbi vlerësimin e taksës së fitimit deri në nxjerrjen e një rezultati nga auditori ndërkombëtar. Përmbytjet e fundit kanë ndikuar në prodhimin e naftës, por tashmë gjithçka po shkon drejt normalizimit. Bankers bën me dije se gjatë tre muajve të fundit janë ulur ndjeshëm edhe kostot operative të kompanisë. Angazhimi i një auditori ndërkombëtar ka detyruar gjykatat shqiptare ...Full Article

Shtohet numurimi regjistrimit të bizneseve të reja, nis dhe regjistrimi I fermerëve

Fier – Kur kanë kaluar 45 ditë nga nisja e aksionit të shpallur nga qeveria kundër informalitetit në aktivitetin e biznesit në Fier është rritur numuri I regjistrimit të bizneseve. Drejtori drejtirisë rajonale  të tatim taksave në Fier Albert Malaj ka shprehur në shifra rezultatet dhe impaktin pozitiv të këtij aksioni pas më shumë se 9000 kontrolle në të gjitha subjektët. Malaj pohonë se  sot rezultojnë se janë rregjistruar ...Full Article

Stuhia shkatërronë 3 mijë pisha në pyllin e Semanit (fotot)

  Fier – 3 mijë pisha kanë rënë përtokë nga stuhia që kaloi disa ditë më parë në bregdetin e Semanit. Lajmi konfirmohet nga Luiza Strati drejtoresha e përgjithëshme e zyrës së shërbimit veterinar, pyjeve dhe bujqësisë në bashkinë Fier. Sipas sajë mësohet se disa ditë më parë ka kaluar një stuhi e cila preku bregdetin e Semanit. Në pyllin me pisha qindra vjecare  u prek sipërfaqja prej 1 ...Full Article

150 spiunë në dispozicion të tatimorëve

Tiranë – Pas mbledhjes së Kryeministrin datë 5 tetor 2015 për luftën kundër informalitetit, Drejtoria e Përgjithshme e tatimeve ka lëshuar në udhëzues të brendshëm me dy detyra në reja në shërbim të aksionit antiinformalitet, ku e para është rikontrolli dhe dyta e ndërtimi i skemës funksionale të provokatorëve (spiunëve tatimore). Në materialin e që Drejtoria e Tatimeve ka bërë gati tashmë, cilësohet se, provokatorët janë punonjës që do ...Full Article

Shehaj: Më 2 nëntor nisim trajnimin e biznesit të vogël për zbatim të ligjit fiskal

Tiranë – Në një bilanc të luftës kundër informalitetit, Drejtoresha e Tatimeve Briseida Shehaj ka deklaruar se nga data 2 nëntor do të fillojë trajnimi i biznesit të vogël për të zbatuar ligjet fiskale. Shehaj tha se do të përforcohet kontrolli ndaj inspektorëve që nuk zbatojnë ligjin. Shehaj: Kjo qasje do të largojë familjaritetin dhe sjelljet korruptive të inspektorëve tatimorë si dhe do të rrisë më shumë efektivitetin e ...Full Article

“Të bërit biznes”, Shqipëria e fundit në rajon

Maqedonia ka arritur një rezultat spektakolar duke u renditur në vendin e 12 në botë. Shteti fqinj, që po tregohet shumë agresiv në konkurrencën rajonale për tërheqjen e investitorëve renditet i dyti në botë për nisjen e një biznesi, i 10-i për marrjen e lejeve të ndërtimit, i shtati për pagimin e taksave… Me përkeqësimin e renditjes “Doing business 2016”, Shqipëria është pozicionuar përfundimisht në vendin më të keq ...Full Article
Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365