|E hënë, Tetor 23, 2017

LAJMET KRYESORE

Ekonomi

Paratë e pista, 1230 raste të raportuara në Prokurori

Tirane – Dyfishohen rastet e raportuara për pastrim parash. Të dhënat zyrtare të Drejtorisë së Parandalimit të Pastrimit të Parave tregojnë se gjatë vitit 2014 nga bankat, agjencitë e këmbimit, noterët etj, janë raportuar 1230 raste nga 558 që ishte numri i raportimeve të rasteve të dyshimta që ishte një vit më arë. Ekspertët e ekonomisë shpjegojnë se tre janë skemat kryesore nëpërmjet të cilave pastrohen para në Shqipëri. ...Full Article

Bankers  likujdon dëmet e 45 banesave të pa banueshme, në proces banesat me dëmtim të pjesshëm

Fier – Kompania Bankers Petrelium ka kryer likujdimin e 45 pronarëve për 45 banesat që u cilësuan si të pa baneshme prej shpërthimit të pusit në Marinzë në datën 1 prill të këtij viti. Lajmi konfirmohet nga konferenca për shtyp që zhvilloi kjo kompani. Zëdhënësi për shtyp I kësaj kompanie Adriatik Golemi ka pohuar se për banesat e tjera që kanë pasur dëmtime të pjesshme procesi është në vazhdimësi ...Full Article

Borxhi i jashtëm i Shqipërisë shkon në 210 milionë euro

Borxhi publik i vendit është rritur sërish gjatë këtij viti. Të dhënat zyrtare të Bankës së Shqipërisë tregojnë se në fund të tremujorit të parë të 2015, qeveria e ka çuar nivelin e borxhit në 2.8 miliard euro, duke e rritur atë me 210 milion euro në tre muaj, ose ndryshe nëse e krahasojmë me fundin e 2014. Ndërsa kundrejt të njëjtës periudhë të një viti më parë, borxhi ...Full Article

Ndoti Gjanicën, pezullohet ARMO

Fier – Inspektoriati Shtetëror i Mjedisit dhe Pyjeve ka pezulluar aktivitetin e kompanisë ARMO-s në qytetin e Ballshit dhe atë të Fierit. Vendimi është marrë për shkak se kompania është gjetur në shkelje të rënda në zbatim të ligjeve për mjedisin. Inspektoriati sqaron se gjetjet janë evidentuar pas një inspektimi më datë 1 qershor të aktivitetit të Armos në Ballsh dhe atë të të Uzinës së Përpunimit të Naftës ...Full Article

Sondazhi – 56% e shqiptarëve të rritur hua te familjarët dhe shefi

Huaja jashtë kanaleve bankare mësohet të ketë marrë përmasa të frikshme në Shqipëri sipas një sondazhi nga Gallup Internatonal e cila e ka bërë për Bankën Botërore dhe është pasqyruar në gazetën britanike  The Guardian. Sondazhi thotë se, 56 për qind e të rriturve në Shqipëri përdoren kanalet jashtë bankave për të marrë hua në vitet 2013-2014, një shifër kjo mjaft e lartë ne krahasim me mesataren rajonale 36 ...Full Article

Gjiknuri : Verfikim për pretendimet e banorëve të Marinzës

Tiranë – Ministri i Energjisë dhe Industrisë  Damian Gjiknuri ka pritur në një takim një përfaqësi të banorëve të fshatit të Marinzës. Ministri dëgjoi pretendimet e banorëve për ecurinë e procesit të evidentimit të dëmeve të shkaktuara nga shpërthimi i gazit dy muaj më parë. Në një njoftim nga Ministria e Energjisë thuhet se “Banorët shprehën pakënaqësi për trajtimin që u është bërë në vijimësi nga komuna ndërsa kërkuan ...Full Article

4 vende të Ballkanit bashkë në gazsjellësin IAP

Ministrat e Punëve të Jashtme dhe ata të Energjisë së Republikës së Shqipërisë, Bosnje Hercegovinës, Malit të Zi dhe Kroacisë firmosën sot në Budva një deklaratë të përbashkët në mbështetje të gazsjellësit Jonian-Adriatik (IAP). Deklarata mbështet fuqimisht zbatimin sa më të shpejtë të planeve për ndërtimin e gazsjellësit Jonian-Adriatik (IAP). Përfaqësuesit e katër shteteve, bien dakord për ngritjen e një Njësie Operacionale Permanente e cila do të koordinojë vepriemt ...Full Article

Banorët në pritje të një fushe për hedhjen e mbetjeve urbane.

Fier – Mungsa e një fushe për hedhjen e mbeturinave urbane  ka bërë që fusha aktuale të tejmbushet. Edhe pse aty punohet 24 orë , ardhja e stinës së verës  era e keqe dhe mundësia e zjarreve bëjnë që famijet dhe bizneset që ndodhen shumë pranë kësaj fushe të vaujnë erën e keqe që ato lëshojnë. Bashkia fier aktualishtë ka 120 mijë banorë ndërkohë që me ndarjen e re ...Full Article

Nis përgatitja e Master Planit të Gazit në Shqipëri

Nis masterplani për gazifikimin  çka do t’i sigurojë Shqipërisë një panoramë  për mundësitë dhe nevojat e vendit për gazifikim. Ministria e Energjia ka nisur masterplanin i cili parashikohet të përfundoj në nëntor të 2016. Projekti është  financuar nga Komisioni Evropian  me një shumë prej 1.1 milion euro dhe synon përgatitjen e një  master plani gjithpërfshirës për gazin natyror duke përfshirë këtu aspektet teknike, ligjore dhe rregullatore, ekonomike apo sociale. ...Full Article

Autoriteti i Konkurencës: Po monitorojmë tregun

Tiranë – Autoriteti i Konkurencës po heton përsëri tregun e karburanteve pasi ka shfaqur një sërë problemesh.Kryetarja e Autoritetit të Konkurencës Lindita Lati deklaron se është e domosdoshme që sa më parë të sanksionohet me ligj detyrimi I deklarimit on-line për ndryshimet në çmim në mënyrë që të merren masa në kohë reale. Lindita Lati: Marrja dhe deklarimi onlin i cmimit të karburanteve do të jetë pjesë e rritjes ...Full Article
Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365