|E martë, Tetor 24, 2017

LAJMET KRYESORE

Ekonomi

Vitin e ardhshëm gati kadastra fiskale.

    Tiranë – Pronat e patundshme te qytetareve do te regjistrohen te gjitha në një sistem on-line, se bashku me çmimet e zonave përkatëse, në mënyrë që të përllogariten taksat që duhet të paguajë secili për banesën, dyqanin apo truallin që ka në pronësi. Është ky thelbi i projektit, që parashikon krijimin për herë të parë në Shqipëri të kadastrës fiskale, e cila synon të vendosë rregull në ...Full Article

Ndëshkohen tatimorët nëse vendimi u rrëzohet në gjykatë.

    Tiranë – Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë do t’i paraqesë ministrisë së Financave propozimet për ndryshimin e paketës Fiskale. Kreu I saj Nikolin Jaka bëri publike disa nga pikat që do t’i kërkohen qeverisë Rama brenda muajit tetor. Pika të cilat prekin nga tatim fitimi, tvsh por dhe te forma e apelimit të gjobave dhe rregullave të administratorëve të kompanive të ndryshme. Si masë mbrojtëse bizneset ndër ...Full Article

Danimarka ofron punë për shqiptarët 130 euro dita.

     Pavarësisht   rritjes   së   shkallës së  papunësisë  në  vend,  firmat  nga  Danimarka  gjithnjë e  më  shumë  punësojnë  punëtorë  nga  vendet  e  Evropës lindore  dhe  juglindore. Shkalla  e  papunësisë  në  Danimarkë  nga  2  përqind  në vitin   2008   është   rritur   në   6   përqind   në   vitin   2012,   dhe përkundër  këtij  fakti  vitin  e  kaluar  10.000  punëtorë  të  ri ...Full Article

Moody’s: Ekonomia shqiptare e qëndrueshme.

    Tiranë – Agjencia e Vlerësimit të Kreditit, Moody’s, ka konfirmuar vlerësimin B1 për obligacionet e qeverisë shqiptare me parashikim të “qendrueshëm”. Moody’s thekson si arsye kryesore disa faktorë pozitivë, që kanë kompensuar dobësitë e ekonomisë, që mund të kishin shkaktuar një vlerësim në rënie. Në një kohë që shumë vende janë përballur me një zhvlerësim nga agjencitë kryesore të vlerësimit të Kreditit, Shqipëria po ruan me sukses ...Full Article

Moody's: Ekonomia shqiptare e qëndrueshme.

    Tiranë – Agjencia e Vlerësimit të Kreditit, Moody’s, ka konfirmuar vlerësimin B1 për obligacionet e qeverisë shqiptare me parashikim të “qendrueshëm”. Moody’s thekson si arsye kryesore disa faktorë pozitivë, që kanë kompensuar dobësitë e ekonomisë, që mund të kishin shkaktuar një vlerësim në rënie. Në një kohë që shumë vende janë përballur me një zhvlerësim nga agjencitë kryesore të vlerësimit të Kreditit, Shqipëria po ruan me sukses ...Full Article

Fullani refuzon dorëheqjen, vartësve: Vazhdoni punën.

    Tiranë – Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani jo vetëm që nuk ka ndërmend të japë dorëheqjen, por ka inkurajuar vartësit e tij të vazhdojnë punën të qetë. “Puna të vazhdojë si deri tani. Është një situatë e vështirë, por do ta kalojmë siç kemi kaluar bashkë situata të tjera të vështira”, mësohet se u ka komunikuar Fullani drejtorëve kryesorë të BSH-së në takime të veçanta. ...Full Article

Nisin punimet për rikonstruksionin e Bulevardit “Jakov Xoxa”.

    Fier – Kanë nisur sot punimet për rikonstruksionin e bulevardit “Jakov Xoxa”. Punimet e nisura kanë konsistuar fillimisht në spostimin e pemëve, të cilat pengojnë punimet e më pas do të vazhdohet me implementimin e projektit, duke nisur nga infrastruktura nëntokësore e për të përfunduar tek fasadat. Në një konferencë për shtyp, kryetari I Bashkisë Fier Z. Baftjar Zeqaj është shprehur se: “Ky investim do t’i rikthejë ...Full Article

Nisin punimet për rikonstruksionin e Bulevardit "Jakov Xoxa".

    Fier – Kanë nisur sot punimet për rikonstruksionin e bulevardit “Jakov Xoxa”. Punimet e nisura kanë konsistuar fillimisht në spostimin e pemëve, të cilat pengojnë punimet e më pas do të vazhdohet me implementimin e projektit, duke nisur nga infrastruktura nëntokësore e për të përfunduar tek fasadat. Në një konferencë për shtyp, kryetari I Bashkisë Fier Z. Baftjar Zeqaj është shprehur se: “Ky investim do t’i rikthejë ...Full Article

KLSH kallëzim penal për 10 zyrtarë komunash.

    Tiranë – Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kallëzuar penalisht në Prokurori 10 zyrtarë dhe ish-zyrtarë të 4 komunave të vendit pasi akuzohen se me veprimet apo mosveprimet e kundërligjshme kanë shkaktuar një dëm prej  228.5 milionë lekë ose mbi 2.2 milionë dollarësh në Buxhetin e Shtetit. KLSH ka kallëzuar zyrtarë dhe ish-zyrtarë të lartë të Komunës Rremas në Lushnjë, Komunës Udenisht në Pogradec, Komunës Shënkoll në ...Full Article

Mos realizim plani, shkarkohet kryetatimoret e Elbasanit dhe Beratit.

    Tiranë – Shkarkohen nga detyra drejtorët e Tatimeve të Elbasanit dhe Beratit, me motivacionin e mosrealizimit të planit tre mujor të të ardhurave. Lajmi konfirmohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve. Por, drejtoresha e Tatimeve të Elbasanit, Anila Musai deklaroi se nuk ka marrë asnjë shkresë zyrtare për shkarkimin nga detyra. alb365.comFull Article
Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365