|Monday, October 24, 2016
  • NA NDIQ NË

Kur Obama përballet me presidentin e Filipineve 

seee-640x356

Barack Obama dhe udhëheqësi i filipineve Rodrigo Duterte patën një moment ku u takuan ballë për ballë vetëm disa ditë pas deklaratave të ashpra të Dutertes ndaj presidentit amerikan.

Momenti i sikletshëm mes dy liderve ndodhi para takimit informal të samitit të vendeve të Azisë Juglinodore që po mbahet në Laos. Zënka erdhi pas deklaratës së Obamës se do të ngrinte çështjen e të drejtave të njeriut në Filipine, e cila nuk u prit mirë nga lideri filipinez, i cili e quajti Obamën një bir bushtre.

Menjëherë pas kësaj shtëpia e bardhë njoftoi anulimin e takimit mes Obamës dhe Dutertes i planifikuar për tu mbajtur gjatë samitit.

Sipas informacioneve, Obama dhe Duterte kanë qenë të pranishëm në të njëtin ambient në darkën e oragnizuar para samitit formal në Laos, por nuk kanë komunikuar dhe as ndërvepruar me njëri tjetrin përgjatë gjithë eventit që ka zgjatur rreth një orë e 20 minuta.

Përballja erdhi para darkës, dhe sipas Sekretarit të Jashtëm të filipineve dy liderët kanë zhvilluar një bisedë shumë të shkurtët.

Perfecto Yasay që shoqëron Duterten tha se ishte i lumtur që ky takim kishte ndodhur, bisedë e cila u konfirmua edhe nga Shtëpia e Bardhë.

Nuk dihet biseda që kanë zhvilluar Obama me Duterte dhe as nëse do të ketë një takim të dytë mes tyre, pas anulimit të takimit të parë.

Add a Comment

%d bloggers like this: