|E enjte, Mars 30, 2017

Lu , Besa nuk takohet në qeveri e rreth saj, por tek baulet e gjysheve 

Nga PETRAQ KOTE – Per njeriun e shenjuar të ketij shekulli të shqiptareve z. Donald Lu

Zoti Donald Lu, ju mendoni se keni takuar në qeveri dhe ish qeveri e perreth qeverive, shqiptare qe vijne nga besa, jo, or mik, besa e tyre ka qene dum Baba i Stambollit, besa e tyre ka qene Partia e Punes se Shqiperise, Katovica e Gorbacovit. Besa e vertete eshte në fshatra, atje ku nenat, gjyshet mbajne të fshehura në baule per dite “të prapta” shpirtin dhe shishen e fundit te rakise, ku mbajne gjall per mikun e larget, mikun e vone zogun e fundit të kotecit, atje ne kocek nen mesalla ku mbajne të ngrohte buken e fundit të cerepit, atje ku “tretin” gjokseve mikpritjen e paster të shqiptarit…atje në gjuhen e thate ku mbajne fjalen e ngrohte të zemeres…
Zoti Lu, shqiptaret nuk kane jetuar ndonjehere ketyre mijevjecareve të botes moderne, kane mbijetuar. Ata e kane thirrur shpesh shpetimin e tyre, por ka ardhur vrasja, ata e kane thirrur prej motesh paqen, por u ka ardhur lufta, ata e kane thirrur prej shekujsh mikun por iu ka ardhur armiku, ata e kane thirrur nder mote besen por iu ka ardhur shbesa (pabesia)…
Ata ketyre shekujve 1453- 2016 kane thirrur pambarim nenen Europe, por iu ka ardhur njerka…
Si mendoni ju zoti Lu, a mund të luftoj per të mbrojtur veten nje trup qe i jane prere krahet, kembet, gjuha?
Jo!
Na i bashkoni ato dhe do të shikoni!
Sinqerisht

Petraq KOTE

alb365

# Titulli i redaksisë

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: https://t.co/sWM7U77R7D https://t.co/3oixT16cFl
4,029 people follow ALB365
Twitter Pic StolzNet Twitter Pic Ledina47 Twitter Pic ddsahara Twitter Pic vanigjuz Twitter Pic uuque Twitter Pic MarioRol Twitter Pic joel6220 Twitter Pic AzzaStep Twitter Pic metin_no Twitter Pic kul12113 Twitter Pic javivis1 Twitter Pic 1Ambu Twitter Pic 5pt Twitter Pic RodheimT Twitter Pic RatliffT Twitter Pic laxkatz1 Twitter Pic MertYavu Twitter Pic RolandoJ Twitter Pic BeduBill Twitter Pic rafael_k
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Mirënjohje.

Tiranë - Shtatëdhjetë vjet më parë, më 29 Mirënjohje nëntor të ‘44-ës, kur gjermani i fundit dilte nga kufi ri...

Close