|Saturday, December 10, 2016
  • NA NDIQ NË

Lutje Zotit ! 

Nga FLAMUR ÇEPELE – Zot i plot’fuqishèm, po ju lutem, nèn kètè natè tè zezè pis, i gèrmuqur nèn batanije, duke medituar pèr njè vajzè bombè, me flokèt rozè lartè e rozè poshtè e qè quhet ” Rilindje”

Po tè pèrulem o Zot, me qorrllèkun e dritave nè ç’do cep tè shtèpisè, duke kujtuar pèr tè disatèn herè fjalèt e tradhètuara tè pusht- shtetit. Pèrderisa ne robt’ e Zotèrisè Tuaj tè rregullohemi nga trutè dhe tè drejtojmè ca shtylla e tela elekrikè (meqènese reforma energjitike èshte e suksesshme!); derisa tè thellojmè ca kanale nèntokè e mbitokè; derisa tè heqim qafe njè lugat, me emrin Sali, qè qellon me fjalè nè parlament e kudo, e rrèzon shtyllat elekrike:
– A mundeni o Zot mos tè lèshoni rrufe, se Ti vetètin nè det dhe ikin dritat nè Roskovec! Aman o Zot, a mund t’a frenoni disi kètè erèn e fortè me suferinè, se telat elekrikè janè tè vjetèr dhe tè varur dhe bèjnè orè e çast qark tè shkurtèr! Tè lutem o Zot, tè hèngèrsha mutin na e bèj kètè mirèsi edhe pse ne nuk jemi èngjèjt’, por djajtè e njèri-tjetrit! Zot i madhèrishèm, ki mèshirè dhe na e prano kètè lutje qè u shkrua nèn dritèn e qiririt !

Add a Comment

%d bloggers like this: