|Saturday, December 10, 2016
  • NA NDIQ NË

Mbrostari në protestë kundër impiantit të plehrave (video) 

Fier – Banorët e Mbrostarit kanë nisur protestat kundër ndërtimit të fabrikës së plehrave. Ata kanë akuzuar Bashkinë e Fierit se ka miratuar ndërtimin e kësaj fabrike vetëm 1.5 kilometra larg fshatit.

Banorët e zonës kanë kërcënuar se do të bllokojnë autostradën për të mos lejuar ndërtimin e kësaj fabrike që do të merret me përpunimin e plehrave.

“Të na sjellin dhe plehrat këtu. Si do të rriten këta fëmijë këtu. 1 kilometër e gjysëm larg dhe na mbytën plehrat. Kjo është vetëm protesta e parë dhe do të vazhdojmë. Do të bllokojmë autostradën”, tha një prej banorëve në protestë.

Një tjetër banor u shpreh se askush nuk i ka pyetur dhe këshilli i bashkisë e ka miratuar këtë projekt.

“Po na helmojnë fëmijët. Është vetëm 1.5 kilometër nga fshati ynë. Duan të bëjnë tre pika për plehrat në Mbrostar. E ka miratuar këshilli bashkiak i Fierit. Ne nuk dimë asnjë gjë”, janë shprehur banorët.

alb365

Add a Comment

%d bloggers like this: