|E premte, Dhjetor 15, 2017

Me thuaj ditelindjen te te them se ciles peme i perket. 

122562_1Të gjithë jemi nga pak supersticiozë, kush më shumë e kush më pak, dhe kurioziteti gjithmonë na shtyn të mësojmë apo të lexojmë diçka më shumë për horoskopin. Kësaj here, astrologët sjellin një tjetër mënyrë të përshkrimit të sjelljes, karakterit, apo tipareve, në varësi të ditës së lindjes, duke e bërë lidhjen (korrelacionin) me një pemë të caktuar. Këtë na e tregon horoskopi druik.

Horoskopi arborikol (i njohur ehe si zodiaku druidik ose keltik) e ka prejardhjen nga traditat keltike, dhe ka qenë i krijuar nga druidet (priftërinjtë keltikë). Horoskopi arborikol karakterizon në veçanti cilësitë e personave sipas ditës së lindjes.

Ky lloj zodiaku është i përberë nga 21 elementë, respektivisht 21 pemë, në lidhje të forte me gradët solare. Në përgjithësi, secilës pemë nga zodiaku i korrespondon një dhjetëshe (10 gradë solare). Në ekuinoks dhe në solstic gjenden 4 pemë të veçanta (Lisi, Mështekna, Ulliri dhe Ahu). Këto pemë manifestohen vetëm 1 gradë solare. I veçantë është edhe Plepi i cili shfaqet 3 herë, kurse Arra e ka dekadën dyshe.

Më poshtë jepen korrespondentet e shenjës së horoskopit druik sipas ditës së lindjes.

23 Dhjetor – 1 Janar: Molla
1 Janar – 11 Janar: Bredhi
12 Janar – 24 Janar: Olmo
25 Janar – 3 Shkurt: Selvi
4 Shkurt – 8 Shkurt: Plepi
9 Shkurt – 18 Shkurt: Kedër
19 Shkurt – 28 Shkurt: Pisha
1 Mars – 10 Mard: Shelgu
11 Mars – 20 Mard: Bliri
21 Mars: Lsi
22 Mars – 31 Mars: Lajthia
1 Prill – 10 Prill: Vadhë
11 Prill – 20 Prill: Panja
21 Prill- 30 Prill: Arra
1 Maj -14 Maj: Plepi
15 Maj – 24 Maj: Gështenja
25 Maj – 3 Qershor: Frashëri
4 Qershor – 13 Qershor: Shkozë
14 Qershor – 23 Qershor: Fiku
24 Qershor: Mështekna
25 Qershor – 4 Korrik: Molla
5 Korrik – 14 Korrik: Bredhi
15 Korrik – 25 Korrik: Vidhi
26 Korrik – 4 Gusht: Selvi
5 Gusht – 13 Gusht: Plepi
14 Gusht – 23 Gusht: Kedër
24 Gusht – 2 Shtator: Pisha
3 Shtator – 12 Shtator: Shelgu
13 Shtator – 22 Shtator: Bliri
23 Shtator: Ulliri
24 Shtator – 3 Tetor: Lajthia
4 Tetor – 13 Tetor: Vadhë
14 Tetor – 23 Tetor: Panja
24 Tetor – 11 Nëntor: Arra
12 Nëntor – 21 Nëntor: Lisi
22 Nëntor – 1 Dhjetor: Frassino
2 Dhjetor – 11 Dhjetor: Shkozë
12 Dhjetor – 21 Dhjetor: Fiku
22 Dhjetor: Ahu

alb365.com

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Vidhet banesa e deputetit

Banesat e deputetit Namik Kopliku ka rënë...

Close