|Tuesday, October 25, 2016
  • NA NDIQ NË

Ngre siparin ‘Bylis polifonia’ 2016 

img_0528

Mallakastër – Ka ngritur siparin aktiviteti ‘Bylis polifonia’ në pallatin e kulturës në Ballsh. Nata e parë e Festivalit të 7-të Polifonisë në Bylis të Mallakastrës ka nisur mbrëmjen e së premtes. Në datën 7 tetor konkuruan 20 grupe polifonike nga të gjitha hapësirat shqiptare.

Parë nga çdo pikëpamje dhe nga çdo këndvështrim, nga prurjet e reja, nga përfaqësimi i brezave dhe ai gjinor, nga perlat e polifonisë që u sollën në skenën e Festivalit, nga interpretimi, kostumografia dhe organizimi posaçërisht, festivali ishte një arritje e madhe dhe u vlerësua maksimalisht prej specialistëve të fushës, nga pjesëmarrësit dhe publiku tepër i interesuar.
Sot do të vazhdohet me konkurimin e 20 grupeve të tjera polifonike si dhe me një simpozium shkencor ‘Polifonia sot dhe perspektiva e saj’.

img_0526 img_0527 img_0528 img_0529 img_0530 img_0531 img_0532 img_0533 img_0534

Add a Comment

%d bloggers like this: