|Sunday, December 11, 2016
  • NA NDIQ NË

Omer Mamo drejt realizimit të premtimit për statusin e naftëtarit 

Omer Mamo i PDIU drejt realizimit të ëndrrës së çdo naftëtari për të pasur statusin e tyre.

Omer Mamo, deputeti i PDIU pa premtuar , por ashtu qet qet  sic ai karakterizohet  ndërtoi e dërgoi për miratim një propozim, projektligjin , atë të statusit të natëtarit.
Pensionimi i naftëtarëve duhet të ulet në moshën 60 vjeç për burrat dhe 55 vjeç për gratë. Është ky propozimi i deputetit të PDIU, Omar Mamo paraqitur në Komisionin Parlamentar të Çështjeve Sociale dhe shëndetësisë. Si një ish naftëtar deputeti i fierit i kërkon parlamentit që të miratoj draft-ligjin që do të shërbej si status për 5 mijë naftëtarë.

Projektligji është vlerësuar si nga deputetë të maxhorancës dhe opozitës të cilët premtuan mbështetjen e tij.

Pas kësaj drafti do ti dërgohet ekzekutivit për dhënie mendimi e më pas sipas procedurës do të duhet të rikthehet në kuvend për tu diskutuar gjerësisht në komisionet parlamentare përgjegjëse prej nga ku nëse gjen mbështetjen e duhur do ti kaloj parlamentit për miratim.

alb365

Add a Comment

%d bloggers like this: