|E hënë, Qershor 26, 2017

OSHEE dhe Ujësjellës kërkojnë sekuestron e ARMO-s 

Telashet e borxheve të kompanisë ARMO duket se nuk kanë fund. Përveç bankave e disa kompanive private, janë OSHEE dhe Ujësjellësi i Fierit që kanë kërkuar sekuestrimin e disa pronave të kompanisë për shkak të detyrimeve të pashlyera. Faturat e pashlyera ndaj këtyre subjekteve shtrihen që në vitin 2009.

Por OSHEE dhe Ujësjellësi i Fierit nuk janë të vetmet që kërkojnë sekuestrimin e pronave të kompanisë.

Vetëm pak javë pas rikthimit të ARMO-s në punë përmes një marrëveshjeje me kompaninë Ionian Refining dhe Trading Company, kreditorët e ARMO-s janë vërsuluar për të bllokuar apo shitur asetet e saj.

Në muajin nëntor një tjetër shoqëri përmbarimore nxorri në ankant 54 prona të ARMO-s me një vlerë prej 25 milionë dollarësh.

Praktikisht në shitje dolën të gjitha trojet e objektet e rafinerisë së Ballshit në pronësi të ARMO, duke nisur nga ndërtesat e magazinat, te zyrat, repartet, qendra shëndetësore madje dhe rrugët e Kombinatit të Thelluar të Përpunimit të Naftës.

Lajmi për rikthimin në punë të ARMO-s dhe gjetja e gjuhës së përbashkët me kreditorët u përshëndet dhe nga Qeveria.

Shoqëria deklaroi se arriti të gjejë gjuhën e përbashkët me bankat kreditore të ARMO-s si dhe punonjësve të saj, por situata e borxheve mbetet ende e rëndë, ndërkohë që pak ditë më parë në Rafinerinë e Ballsshit ndodhi dhe një shpërthim i rëndë që shkaktoi vdekjen e një punonjësi.

Aktualisht ARMO menaxhohet nga Ionian Refining dhe Trading Company, kompani e regjistruar në Shqipëri më 29 prill të vitit 2016.

Kompania është themeluar nga një shoqëri e regjistruar në Ishujt Virxhin britanikë, e njohur si parasjë fiskale.

Sipas vlerësimeve, borxhet e ARMO-s arrijnë në total rreth 250 milionë euro, 200 milionë ndaj bankave, dhe rreth 50 milionë euro detyrime ndaj tatimeve.

Aktualisht 85 % e kompanisë zotërohet nga një grup azer i quajtur Heni Asets dhe 15 % nga shteti shqiptar.

Grupi azer e bleu kompaninë nga Rezart Taçi, por u largua sërish pasi u njoh me situatën e borxheve të saj.

alb365/shqiptarja

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: Rezultati në Fier ora 19 https://t.co/ABA57692mC https://t.co/UFiYNtWIy2
11,393 people follow ALB365
Twitter Pic johnramp Twitter Pic cammipha Twitter Pic olsimust Twitter Pic albanaHa Twitter Pic kwabbybo Twitter Pic PercjaSu Twitter Pic Ianndest Twitter Pic brent633 Twitter Pic ivicespe Twitter Pic dawifey1 Twitter Pic maycol_p Twitter Pic bs_badgu Twitter Pic angie_an Twitter Pic be_be_AT Twitter Pic koseno Twitter Pic GoranPet Twitter Pic devendar Twitter Pic moazreza Twitter Pic shaunteb Twitter Pic ElkroniH
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Margarita Hack trashëgimi familjes Gjergo .

Pas publikimit të historisë së shkencaret italiane Margherita Hack, e cila i ka lënë në trashëgimni kujdestares së saj shqiptare...

Close