|Thursday, October 20, 2016
  • NA NDIQ NË

PDIU pr/ligj për statusin e naftëtarit 

omer-mano-pdiu-655x356

PDIU ka dorëzuar në parlamentit një pr/ligj për statusin e naftëtarit që parashikon rishikimin e situatës financiare të kësaj kategorie. Deputeti Omer Mano tha se prej 25 vitesh asnjë qeveri nuk ka bërë asgjë për naftëtarët.

Omer Mano: Ne deputetët e Fierit, Beratit dhe Vlorës kemi me vete votat e të gjithë naftëtarëve të cilët sot më shumë se kurrë kanë nevojë më shumë se kurrë. Ne sot duhet ti japim jetë kësaj nisme e cila parashikon një shpërblim me pension të drejtë për të gjithë këta naftëtarë që kanë punuar në sektorin e naftës. Një pagesë të përkohshme për personat që kanë punuar dhe kanë ngelur të papunë deri në daljen e tyre në pension. Trajtim shëndetësor falas për personat e prekur nga sëmundjet profesionale të industrisë së naftës. Hapjen e qendrave shëndetësore për trajtimin specifik të tyre. Fatura financiare e këtij statusi është shumë e vogël krahasuar me atë çka në të vërtetë meritojnë naftëtarët. Fatura është e përballueshme nga shteti dhe shpresoj të kemi edhe mbështetjen e kryeministrit Rama dhe zotit Ahmetaj

Add a Comment

%d bloggers like this: