|E martë, Maj 23, 2017

PS “qep” gojën, s’ka komunikim pa lejen e partisë 

Asambleja e Përgjithshme e Partisë Socialiste miratoi Kodin e Ri të Etikës në të cilin ndalohet komunikimi me mediat i çdo deputeti apo funskionari të zgjedhur në forumet përkatëse pa u konsultuar më parë me Zyrën e Informacionit në parti. Mosrespektimi i këtyre rregullave të reja të mund t’i kushtojë funksionarëve edhe përjashtimin e tyre nga funksionet publike të PS. Kodi përcakton edhe rastet e papajtueshmërisë së mandateve mes partisë dhe ekzekutivit.

Tashmë në Partinë Socialiste nuk do të ketë më asnjë drejtues të zgjedhur apo deputet që do të flasin për mediat pa lejen e partisë.

Ky është kodi i ri i etikës që do të detyrohen të zbatojnë të gjithë anëtarët e Partisë Socialiste.

Në nenin 13 të tij ndalohet çdo anëtar i PS, i Asamblesë apo Kryesisë dhe i zgjedhur në forumet përkatëse të komunikojë me mediat pa u konsultuar më parë me zyrën për marrëdhëniet me mediat, në të kundërt, Komisioni i Garancive Statutore dhe i Etikës do të marrë masa që mund të shkojnë deri edhe në përjashtimin nga partia.

Në kodin e ri të etikës, në pjesën e papajtueshëmrisë së mandateve, nuk lejohet që sekretarët e partisë të kenë poste Ministrore si dhe ndalohet që të ketë poste në Asamble, persona me lidhje të ngushta familjare.

Balla: Kodi i Etikës në PS është një hap i rëndësishëm dhe model për ta ndjekur të gjitha partitë politike në Shqipëri për të parandaluar çështje të karakterit konflikt interesash, të përfaqësimit të drejtë, të funksionimit të demokracisë së brendshme në parti dhe shumë çështje të tjera që janë në dobi të një jetë politike sa më të frytshme dhe sa më demokratike të partisë.

Kodi i Etikës së Partisë Socialiste është miratuar në mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshmë, ku përveç të tjerash është vendosur edhe një rregullore për kriteret morale për të zgjedhurit e partisë.

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: Detyrim paraqitje për baban që u denancua për dhunë nga i biri https://t.co/U6qwyRNKLf https://t.co/65rnz6BGpS
11,451 people follow ALB365
Twitter Pic brent633 Twitter Pic ivicespe Twitter Pic dawifey1 Twitter Pic maycol_p Twitter Pic bs_badgu Twitter Pic angie_an Twitter Pic be_be_AT Twitter Pic koseno Twitter Pic GoranPet Twitter Pic devendar Twitter Pic moazreza Twitter Pic shaunteb Twitter Pic ElkroniH Twitter Pic MindyL0u Twitter Pic brando_9 Twitter Pic Compa_Ab Twitter Pic BigbangP Twitter Pic jacobnie Twitter Pic INBUEX Twitter Pic DPtw09
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Blic: Klani Haradinaj kontrabandon armë nga Serbia

Serbi - Ish-komandanti i UÇK-së, dhe ish-kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, është bërë subjekt i medieve serbe të cilat e...

Close