|E hënë, Janar 22, 2018

Rama: Në zyrat e punës janë 27 mijë vende të lira 

Në seancën plenare të Kuvendit po diskutohet projektbuxheti për 2017.

Do zgjerohet lista e ilaçeve të rimbursueshme për 600 mijë shqiptarë

Rama premton në 2017 do të zgjerojmë listën e ilaçeve të rimbursueshme për 600 mijë shqiptarë që janë të pasiguruar dhe nuk kanë përfituar nga kjo listë. Nga janari i vitit 2017 do të rimbursohen plotësisht.

“Janë 8 milionë dollarë që njerëzit nuk do i shpenzojnë më për ilaçe por do i mbajnë në arkën e tyre“, tha Rama

-Pensionet rriten me 3 %

-Skema e ndihmës zgjerohet  me 4 mijë.

“Është pastruar e gjithë skema nga ata që ishin me biznese e merrnin ndihmë ekonomike. Ndihma ekonomike është dyfyshuar”– tha Rama.

– Të gjithë të përndjekurit do t’u shlyhet dëmshpërblimi 100 % deri në fund të mandatit

-5 mijë naftëtarë do të marrin pension të posaçëm në bazë të statusit të naftëtarit

-Mbron investimet partneritet publik privat në shëndetësi

Shikoni partneritetet publike gjermane që bën Gjermania dhe Turqia që shëndetësinë e ka kthyer në bmodel për të kuoptuar paudhësinë e propagandës se paratë i kalojnë një

Në harkun e 7- 10 viteve edhe infrastruktura e check up dhe pavionët e dializës, shërbimi modern, laboratorët modernë të analizave, të cilët  bëhen pronë e shtetit shqiptar. Është shumë më e shëndetshme sesa të zhytesh në borxhe

 Në zyrat e punës janë 27 mijë vende të lira

Numri i bizneseve aktive në QKR është 197 mijë , 54 mijë më shumë sa latë ju

Punonjës të regjistruar: Aktualisht janë mbi 1 milionë, në shtator 2013 ishin 873 mijë punonjës

Në zyrat e punës janë 27 mijë vende të lira 

“Merrni rrugën nga Zogu i Zi deri në Durrës po gjetët një ku nuk ka një vend të lirë pune. Coni ata të rinjtë revolucionarë ta tregojnë të vërtetën. Ka ndonjë derë ku sipërmarrësi të thotë s’ka vend punë. Ka minimuni 1 me 50 – 60 vende pune.

Po me ca do mbushen?

Ata nuk kërkojnë juristë me kristalë e pellushë por duan zanatinjë. Do vazhdojmë të stimulojmë sipërmarrjen dhe arsimin profesional”

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
“KUR NË SHQIPËRI SHFAQEN AMERIKANËT”

Nga OREST ÇIPA - Zhvillimet...

Close