|E mërkurë, Janar 17, 2018

Rriten exportet e prodhimeve bujqësore 

Fier – Rriten eksportet e produkteve bujqesore Fier që nga janari i këtij viti. Rreth 60% e eksporteve është arritur vetëm për 3 mujorin Qershor, Korrik, Gusht. Sasia në total e eksporteve për këtë 8 mujor shkon ne 64,7 mijë ton fruta dhe perime ose 116% më shumë sa i gjithë eksporti i vitit të kaluar.

Drejtuesi i shërbimit këshillimor në drejtorinë rajonale të buqësisë në Fier Muhamet Baboci është shprehur se në produktet që ekportohen peshën më të madhe e përbëjnë eksporti në domate, kastravec si dhe luleshtrydhe. Vendet eksportuese janë vendet e rajonit ndërsa është zgjeruar këtë vit harta e vendeve eksportuese për produktet bujqësore të qarkut Fier në 21 vende ku 15 janë vende të Bashkimit Europian si Italia, Austria, Gjermania, Holanda, Suedia, Belgjika, Franca, Danimarka deri në Norvegji

Por rritja e eksporteve shpjegohet me rritjen e prodhimit për arsye të rritjes së sipërfaqes me sera në rrethin Fier . Këtë vit siperfaqja në sera në rrethin Fier shkonë në 136 hektarë .

 

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Eraldo Rexho “braktis” Bluetooth-in per WHO .

     Tirane - Eraldo Rexho...

Close