|Friday, December 9, 2016
  • NA NDIQ NË

Shuhet aktoria Elida Cangonji 

Është ndarë sot nga jeta aktorja e njohur shqiptare Elida Cangonji.

Ajo njihet për shqiptarët si “Zana” në filmin “Rrugë të Bardha” apo Eleni te “Në kufi të dy legjendave” dhe mësuesja te “Shtigje lufte” . Ajo ka luajtur një sërë filmash të tjerë.

Ajo u nda nga jeta sot, pas luftës me sëmundjen e leuçemisë akute.

Pas kinematografisë, Cangonji vijoi pasionin e saj për psikologjinë, fushë në të cilën aktivizohej në jetën e saj të përditshme.

Filmat ku ka luajtur Elida Cangonji:

Në kufi të dy legjendave – (1981)

Njeriu me top – (1977)

Rrugë të bardha – (1974)….Zana

Shtigje lufte – (1974)Në fillim të verës – (1975)…..Vera

Shpërthimi – (1974)

Add a Comment

%d bloggers like this: