|E enjte, Qershor 22, 2017

Vendimi i qeverise, zgjerohen varrezat e Fierit. 

Varreza_dielli_al   Fier –  Kryebashkiaku Baftjar Zeqaj ka udhetuar paraditen e sotme drejt Tiranes per te dorezuar disa projekte  per zhvillimin e Fierit. Nje nder projektet ka mqene edhe zgjerimi i varrezave te qytetit Fier, projekt i cili ka marre OK-in e qeverise duke e miratuar  ate.

Sipas burimeve te informacionit mesohet se tashme do te kaloje fondi per shpronesimet e siperfaqeve te tokes ku ndodhen aktualishte varrezat e qytetit.

Qeveria ka vendosur sot në mbledhjen e Këshillit të Ministrave për shpronësimin dhe kompensimin e pronarëve të tokave që preken nga zgjerimi i varrezave publike në Fier.

Sipas vendmit në fjalë do të shpronësohet dhe kompensohen të gjithë pronarët e tokave për hapësirën prej 9532 m² të parashikuar për zgjerimin e varrezave publikë në Fier.

Ndërkaq kompensimi i tyre do të kapë shifrën e 9 532 000 lekë të cilat do të mbulohen nga Bashkia e Fierit. Sipas vendimit shpronësimet dhe kompensimi i pronarëve do të bëhet brenda tre muajsh.

Më poshtë vendimi i Këshillit të Ministrave:

VENDIM PËR SHPRONËSIMIN, PËR INTERES PUBLIK, TË PRONARËVE TË PASURIVE TË PALUAJTSHME, PRONË PRIVATE, QË PREKEN NGA ZGJERIMI I VARREZAVE PUBLIKE, FAZA III, TË BASHKISË SË FIERIT

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 5, pika 1, 20 e 21, të ligjit nr.8561, datë 22.12.1999, “Për shpronësimet dhe marrjen në përdorim të përkohshëm të pasurisë, pronë private, për interes publik”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

1. Shpronësimin, për interes publik, të pronarëve të pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga zgjerimi i varrezave publike, faza III, të bashkisë së Fierit.
2. Shpronësimi bëhet në favor të bashkisë së Fierit.
3. Pronarët e pasurive të paluajtshme, që shpronësohen, të kompensohen sipas masës së dhënë në tabelën që i bashkëlidhet këtij vendimi, për sipërfaqen 9 532 (nëntë mijë e pesëqind e tridhjetë e dy) m²,tokë arë, në vlerën 9 532 000(nëntë milionë e pesëqind e tridhjetë e dy mijë) lekë.
4. Vlera e përgjithshme e shpronësimit, prej 9 532 000(nëntë milionë e pesëqind e tridhjetë e dy mijë) lekësh, të përballohet nga të ardhurat e bashkisë së Fierit, planifikuar në buxhetin e saj.
5. Vlera e shpenzimeve procedurale të përballohet nga bashkia e Fierit.
6. Afati i përfundimit të shpronësimit të jetë tre muaj pas miratimit të projektit.
7. Regjistrimi i ri i pasurisë, për sipërfaqen 9 532(nëntë mijë e pesëqind e tridhjetë e dy) m²,tokë arë, bëhet në favor të bashkisë së Fierit.
8. Afati i përfundimit të punimeve të objektit të jetë në përputhje me afatet e parashikuara nga bashkia e Fierit.
9. Ngarkohen Ministria e Punëve të Brendshme dhe bashkia e Fierit për zbatimin e këtij vendimi.
Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

K R Y E M I N I S T R I
EDI RAMA

 

Add a Comment

Twitter
ALB365 on Twitter
Latest Tweet: Qarku Fier gati të shkojë në votim https://t.co/RwuFVYKxIg via @wwwalb365com
11,397 people follow ALB365
Twitter Pic Bougainv Twitter Pic cammipha Twitter Pic McBrideM Twitter Pic olsimust Twitter Pic albanaHa Twitter Pic kwabbybo Twitter Pic PercjaSu Twitter Pic Ianndest Twitter Pic brent633 Twitter Pic ivicespe Twitter Pic dawifey1 Twitter Pic maycol_p Twitter Pic bs_badgu Twitter Pic angie_an Twitter Pic be_be_AT Twitter Pic koseno Twitter Pic GoranPet Twitter Pic devendar Twitter Pic moazreza Twitter Pic shaunteb
Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Braho: Të dorëhiqen anëtarët e Këshillit Mbikqyrës.

     Tiranë - Kreu i Komisionit parlamentar të Sigurisë, Spartak Braho, njëherësh deputet i  Lëvizjes Socialiste për Integrim, kërkon...

Close