|Sunday, October 23, 2016
  • NA NDIQ NË

Yoshinori Ohsumi fitues i Nobelit në Mjekësi 

n000756-ohsumi-pic1_1475488451-9526948

Biologu japonez, Yoshinori Ohsumi, e ka fituar çmimin Nobel për Fiziologji ose Mjekësi për vitin 2016 për zbulimet që i ka bërë rreth “autophagy’s” se si trupi përkeqësohet dhe riciklon komponentë qelizorë.

Puna e tij thelbësore është e rëndësishme sepse ndihmon në të kuptuarit dhe në të shpjeguarit se çfarë është gabim në një seri sëmundjesh, nga kanceri te Parkinsoni, transmeton “Express”.

Add a Comment

%d bloggers like this: