|E diel, Shkurt 25, 2018

Zëvendësohen me kodin e ri numrat telefonikë me prefikset 381, 377 dhe 386 

Kosovë – Sot është arritur Marrëveshja për kodin telefonik shtetëror të Kosovës, mes Kosovës dhe Serbisë, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, ka bërë të ditur Qeveria. Kosova tashmë do ta ketë kodin telefonik shtetëror të saj që është 383, i cili do të alokohet nga ITU më 15 dhjetor 2016.

Marrëveshja parasheh largimin e të gjitha kodeve ekzistuese (381,377, 386) dhe përdorimin vetëm të kodit shtetëror të Kosovës 383 për thirrje ndërkombëtare.

Por, kur do të largohen ato? Sipas Qeverisë, ato do të mbeten në përdorim edhe për një kohë.

Gjatë një periudhe tranzitore, deri në implementim të kodit shtetëror të Kosovës, do të përdoret numeracion i dyfisht, ka njoftuar Qeveria.

Add a Comment

Twitter
@ALB365 on Twitter
Latest Tweet:
0 people follow @ALB365

Këtë e pëlqejnë %d blogues:
Read more:
Projekti, Universiteti i Sigurisë, shkollim 5-vjeçar policëve.

   Tiranë - Aplikantët që...

Close