Sunday, November 27, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeSHËNDETStudimi: Marihuana dëmton frymëmarrjen

Studimi: Marihuana dëmton frymëmarrjen

Marihuana është substanca psikoaktive më e njohur në botë dhe substanca e dytë më e tymosur pas duhanit. 

Duhanpirësit e marihuanës kanë më shumë gjasa të preken nga sëmundjet e mushkërive sesa një kosumator cigareje.

Studiuesit kryen  një vëzhgim të  pergjithshëm mbi 150 persona në Kanada ku mosha mesatarë ishte 50 vjeç të cilët ishin duhapirës,lëndësh narkotike.

Tre të katërtat e përdoruesve të marihuaës kishin emfizemë – një sëmundje e mushkërive e cila vështirëson frymëmarrjen,  krahasuar me dy të tretat e përdoruesve të duhanit.

Vetëm një nga njëzet duhanpirës vuante nga kjo gjendje e cila vret më shumë  se120,000 amerikanë çdo vit.

Studiuesit thanë së cigaret e duhanit fillimisht filtrohen me pas pihet, ndërsa marihuana pihet e pafiltruar, e cila do të thotë se është më shumë irrituese për rrugët e frymëmarrjes.

Çfarë u zbulua tjetër nga studimi ishte se e përdoruesit e kanabisit vazhdonin pinin cigare ose e kishin pire më parë, që do të thotë se dëmi mund të ishte bërë tashmë.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

MË TË LEXUARA

LAJMET E FUNDIT

%d bloggers like this: