Sunday, June 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeLIFESTYLEMAGAZINËJa si ta kuptoni që arfumi juaj është fallco

Ja si ta kuptoni që arfumi juaj është fallco

Shumica e konsumatorëve nuk janë të vetëdijshëm se falsifikimet e prodhuara mirë gjenden edhe në raftet e parfumerive të mëdha.

Pasi të keni blerë parfum fals, përveçse të ndiheni keq, ai mund të jetë edhe i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Ekzistojnë disa shenja që të dalloni edhe falsifikimet më të mira:

Kontrolloni kapakun
Parfumet origjinale zakonisht kanë kapakun mjaft të trashë dhe të përkulur në mënyrë të përsosur, në mënyrë që të mund të ngjitet fort në kuti. Nëse kapaku nuk është vendosur mirë, është shenjë e një parfumi të falsifikuar.

Paketimi
Nëse paketimi i kutisë së parfumit është i mbyllur në një mënyrë jo tërheqëse (qepja është e pabarabartë ose ka ngjitës të tepërt), atëherë parfumi nuk është origjinal. Kutia e vërtetë është prej kartoni me cilësi të lartë dhe është krijuar për të mbrojtur shishen nga dëmtimet. Kjo është arsyeja pse brenda kutisë ka një konstruksion të veçantë që mban shishen e parfumit në vend. Kartoni duhet të jetë i bardhë, jo ngjyrë hiri.

Etiketat dhe mbishkrimet
Shikoni rrethin e artë. Shigjeta që tregon djathtas duhet të jetë gjithmonë më e errët se shigjeta që tregon majtas. Kur blini parfum, mos hezitoni të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit për të parë nëse informacioni i publikuar përputhet me atë në paketim. Edhe mospërputhja më e vogël është shenjë e falsifikimit.

Dizajni
Mos harroni të inspektoni me kujdes shishen e parfumit përpara se ta blini, sepse ka falsifikime që janë shumë të ngjashme në pamje dhe erë me disa parfume të stilistëve të lartë.

Ngjyra
Markat e njohura nuk përdorin shumë ngjyra në produktet e tyre, kjo është arsyeja pse ngjyra e një parfumi autentik është zakonisht e zbehtë. Ngjyra e habitshme “kimike” e lëngut është një shenjë e një parfumi fals.

Mbulesa
Mbulesa duhet të jetë krejtësisht simetrike, përveç nëse, sigurisht, është projektuar ndryshe në krijimin origjinal.

Numri serik
Numri serik duhet të shënohet në fund të shishes (jo i ngjitur) dhe numri në shishe duhet të përputhet me numrin në fund të kutisë.

Shishja
Parfumi origjinal do të ketë një shishe cilësore me një sipërfaqe të lëmuar. Shishja e parfumit të rremë është pak e ashpër dhe e parregullt

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME