Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMAGAZINËTEKNOLOGJIKontrolloni iPhone-in, Apple do të fshijë përgjithmonë disa nga fotot e juaja

Kontrolloni iPhone-in, Apple do të fshijë përgjithmonë disa nga fotot e juaja

Apple do të fshijë përgjithmonë një album të tërë fotografish nga iPhone juaj muajin e ardhshëm, por fatmirësisht ekziston një mënyrë e thjeshtë për të ruajtur përmbajtjen.

Gjigandi i teknologjisë ka njoftuar se do të heqë dorë nga My Photo Stream, një album që ruan automatikisht fotot tuaja nga 30 ditët e fundit.

Si pjesë e mbylljes, My Photo Stream ndaloi ngarkimin e fotove më 26 qershor dhe gjithçka në të do të humbasë kur albumi të fshihet më 26 korrik.

Nëse jeni përdorues i iPhone, ju kërkohet të shkoni në My Photo Stream – i cili është i aksesueshëm përmes aplikacionit Photos – dhe ruani përmbajtjen në pajisjen tuaj.

My Photo Stream ka ofruar ruajtje falas për më shumë se një dekadë dhe një alternativë ndaj iCloud Photos, të cilat sapo janë bërë më të shtrenjta në MB dhe vende të tjera.

“My Photo Stream është planifikuar të mbyllet më 26 korrik 2023”, shpjegon Apple në  faqen e saj të mbështetjes në internet.

‘Si pjesë e këtij tranzicioni, ngarkimet e reja të fotografive në My Photo Stream nga pajisjet tuaja do të ndalojnë një muaj më parë, më 26 qershor 2023.

‘Nëse një foto që dëshironi nuk është tashmë në bibliotekën tuaj në një iPhone, iPad ose Mac të caktuar, sigurohuni që ta ruani në bibliotekën tuaj në atë pajisje.’

I prezantuar nga Steve Jobs në 2011, My Photo Stream është një shërbim falas që ngarkon automatikisht deri në 1000 foto nga 30 ditët e fundit.

Nëse paguani për iCloud+ dhe keni gjithmonë hapësirë ​​të konsiderueshme ruajtëse për fotot tuaja, vendimi i ri i Apple nuk duhet të jetë shumë për t’u shqetësuar.

Megjithatë, nëse jeni duke përdorur versionin falas të iCloud dhe gjithmonë duket se ju mungon hapësira për foto të reja, ka më shumë gjasa të prekeni.

Për të hyrë në My Photo Stream dhe për të ruajtur përmbajtjen, shkoni te aplikacioni Photos në iPhone ose iPad tuaj dhe më pas prekni Albums në fund.

My Photo Stream do të shfaqet si një nga albumet, në mesin e të fundit, WhatsApp, Instagram dhe të tjerë.

Prekni albumin My Photo Stream, më pas Zgjidhni në këndin e sipërm djathtas të ekranit.

Më pas, prekni për të zgjedhur të gjitha imazhet që dëshironi të mbani dhe më pas Ndani, (një katror me një shigjetë lart) përpara se të shtypni Ruaj imazhin për t’i ruajtur këto foto në pajisjen tuaj.

Siç shpjegon Apple në faqen e saj të mbështetjes , ky proces është paksa i ndryshëm nëse po ruani përmbajtjen e My Photo Stream në një kompjuter Mac.

My Photo Stream ka qenë gjithmonë falas, kështu që u jepet përdoruesve një vend në cloud për të ruajtur fotografitë e tyre më të fundit të sigurta pa asnjë kosto (edhe pse sapo fotot të bëheshin mbi 30 ditë më parë, ato do të zhdukeshin nga My Photo Stream).

My Photo Stream ofron një shijues të iCloud, i cili ofron shumë më shumë hapësirë ​​ruajtëse dhe ruan fotot, pavarësisht sa të vjetra janë.

iCloud ofron një nivel falas prej 5 GB memorie, e cila është e mjaftueshme për të ruajtur rreth 3,500 foto, por nëse doni më shumë hapësirë ​​ruajtëse se kjo, do të duhet të paguani .

Një problem me iCloud është se ndalon ruajtjen e fotove tuaja nëse arrini kapacitetin maksimal, dhe këtu ka ardhur gjithmonë përfitimi i My Photos Stream.

My Photo Stream ka ofruar gjithmonë hapësirë​​për foto të reja, sepse ato që mbushin 30 ditë fshihen automatikisht.

Natyrisht, fotot e marra në një iPhone ose një iPad ruhen në listën e kamerës (dosja Recents) që do të thotë se ato ruhen në vend në vetë telefonin dhe jo në renë kompjuterike.

Por hapësira e ruajtjes së telefonit është e kufizuar dhe ju nuk mund t’i qaseni këtyre skedarëve nga pajisjet tuaja të tjera Apple nëse nuk ruhen në renë kompjuterike.

Shumë prej nesh fshijnë gjithashtu fotot nga dosja “Të fundit” për të liruar hapësirë ​​në vetë telefon, duke e ditur se ato do të shfaqen automatikisht në My Photo Stream – por e gjithë kjo tani po ndryshon.

Arsyeja për ndërprerjen e Apple nga My Photo Stream është e paqartë, megjithëse vendimi mund t’i shtyjë përdoruesit të regjistrohen për versionin me pagesë të iCloud.

Përdoruesit e Apple kanë marrë emaile në lidhje me mbylljen, duke u thënë atyre se iCloud është mënyra më e mirë për të mbajtur fotot e marra në të gjitha pajisjet ‘të ruajtura në mënyrë të sigurt’.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME