Friday, December 8, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomePOLITIKËOPINION/ ANALIZËSkandal/ Një "Kal Troje" për shkatërrimin e Albpetrol.

Skandal/ Një “Kal Troje” për shkatërrimin e Albpetrol.

Nga ALB365

Emerimi Klejdi Cenmuratit në krye të Albpetrolit është një shkelje flagrante e konfliktit të rëndë të interesit .
Duke qen këshilltari  kryesor në një kompani private nafte kjo në varësi dhe mbikqyrje të Albpetrol.sha krijohet një konflikt interesi tepër i rëndë pasi kompania vendos nje te besuarin e vetë në kompanin qe do ta mbikeqyri .
Këta punonjës të nivelit të lartë firmosin dhe nje te ashtuquajturë kontraë të besimit të cilët nuk duhet të nxjerin sekrete tregetare, procese pune qe kjo kompani kryen dhe manovra tregetare qe duhen te jenë sekret i kompanise .

Nxjerja e ketyre proceseve apo berja publike e detajeve te ndryshme bejne qe kompania ti padise punonjesit per demshperblime te majme dhe skllaveruese per punonjesit .

Ndaj ky person mund te dije shume nga hilet dhe proceset dhe mund ta mbikqyri me mire ne rastin më të pastër dhe ideal , ose ne rastin me te keq ky Administrator eshte emeruar me qellim te mundë të favorizoj ne nje menyre apo ne nje menyre tjeter kompanine ku ishte keshilltari me i besuar ndaj dhe per keto raste eshte krijuar dhe ligji per konfliktin e interesit  .

Dhe nuk kërkonë shumë mend që në një moment të dytë ky drejtues  të jetë pjesë përsëri e strukturave më të larta të asaj kompanie. 

Fakt tjetër eshte që nuk i përshtatet realitetit dhe llogjikes se thjesht te pagesave .
Si ka mundësi qe ky keshilltar le nje pune ku paga mujore eshte  miliona  leke dhe pranon nje pune me roge me te ulet me 1.7 miljon leke gje qe ngjall dyshime te forta per nje konflikt interesi dhe mision te fshehtë ne vetvete per ndonje abuzim te mundshem .

Albpetrol shpeshë herë eshte diskutuar per falimentim dhe ndonjë privatizim te mundshem.

Madje janë diskutuar firma te ndryshme me emer per blerjen e Albpetrolit si Kastrati grup, apo Bolv Oil etj .

Shpresojm qe ky emerim te mos ishte me nje mison te nendheshem për privatizimin e Albpetrolit dhe mbajtjen ne pune te vetem nje berthame me 300 punonjes te cilet do të kontrollojne firmat që kan me koncesion puset e naftës si psh Bankers , Anio Oil , Strem oil etj . Dihet tashmë se “linjat” janë krijuar dhe Kastrati nuk është shumë.i interesuar për fushat e naftës, por interes ka për gazin pasi synimin e saj kjo kompani e ka arritur me shfryrëzimin e marrjen e UPN në Fier dhe pret të zgjerohet me investime duke pritur që të marri territor në ish azotikun Fier

Kjo berthame e vogel punonjesish do monitoror keto kompani per zbatimin kontraktual si ne prodhimin e sasise se naftes dhe trasferimin e detyrimit sipas kontrates si ne detyrimet e tjera kontraktuale si energjia e harxhuar nga kabinat e Albpetrolit investimet reale apo fiktive  , shfrytezimi konform standarteve i vendburimeve etj .

Pra nese gjithçka me lart rezulton e vërtetë dhe nga shenjat ne teren dhe levizjet qe po behen , ky drejtues mund të quhej me plot gojën nje “Kal Troje” për shkatërimin e kompanisë Albpetrol.

POSTIME TË NGJASHME

LAMTUMIRË ARTISTIS!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME