Thursday, June 1, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeBOTAOrgji feste me vendosjen e supervizoreve ne spitalin Metaxas

Orgji feste me vendosjen e supervizoreve ne spitalin Metaxas

Zougla 

Pak javë para ndryshimit të qeverisë në 2019, guvernatori i atëhershëm i spitalit Metaxas, z.Georgios Zaimis, kishte postuar zyrtarisht një dokument me emrat e punonjësve që do të merrnin postet e mbikëqyrësve në shërbimin infermieror.

Të gjithë emrat i korrespondonin njerëzve me përvojë të madhe dhe shumë vite shërbim, por edhe punëtorë që kishin të gjitha kualifikimet e nevojshme për këto pozicione.

Demokracia e Re fitoi zgjedhjet dhe administrimin e spitalit e mori zoti Haralambos Toumbekis. Një nga veprimet e tij të para ishte anulimi i emërimeve të këtyre eprorëve dhe më pas emërimi i njerëzve të tij. Askush nuk u befasua nga Anticancer Piraeus kur u bënë publike emrat e drejtuesve të rinj. Ata ishin të gjithë anëtarë të organizatës sindikale të Demokracisë së Re, DAKE.

Charalambos Tubekis

Për ata që njihnin punën e brendshme të spitalit, ishte e qartë se zgjedhjet e administratorit të ri përballeshin me një problem serioz: karakteristikat cilësore të njerëzve që ai zgjodhi ishin ezauruar në dispozitat burokratike. Domethënë, ata kishin kualifikime legjitime për t’u vendosur në poste të tilla.

E kemi përsëritur shumë herë se ajo që është e ligjshme nuk do të thotë se është edhe morale. Në këtë rast, le të shtojmë karakteristikat e interesit partiak. Pra kemi një pasqyrë të plotë se çfarë ndodhi saktësisht pas zgjedhjeve në një nga qendrat më të mëdha antikancerogjene në vend.

Ankesat që mbërritën në “Xhungël” për emërimet e drejtuesve të rinj të shërbimit të infermierisë nga komandanti aktual… “bëjnë sy”. Një infermiere me 40 vite shërbim nga zv/drejtor u gradua në supervizore për t’u zëvendësuar nga një tjetër me më pak vite shërbim.

Gjithashtu, vetëm të premten e kaluar, në krye të detyrës është vendosur një infermiere e punësuar më 26.06.1995, ndërsa të tjerë me më shumë vite shërbimi nuk kanë marrë një pozicion të tillë.

Duhet theksuar se në zyrat e gazetës sonë elektronike janë marrë të paktën 7 emra infermierësh që janë vendosur në pozicione përgjegjësie nga komandanti aktual, ndërkohë që në të njëjtën kohë janë përjashtuar punonjës të tjerë që kanë më shumë vite përvojë dhe janë më të vjetër. .

Siç shihet edhe nga ankesat, në një spital të madh në Greqi ka një problem shumë serioz të besueshmërisë dhe vlerësimit korrekt të burimeve njerëzore. Zoti Pleuris, ju si ministër i Shëndetësisë e keni deklaruar shumë herë se një nga synimet tuaja kryesore është zbatimi i metodave meritore të vlerësimit të personelit mjekësor dhe infermieror të spitaleve.

Raporti që i ka paraprirë dëshmon të kundërtën, dhe ju si përgjegjës jeni përgjegjës dhe i detyruar të korrigjoni zgjedhjet e gabuara dhe padrejtësinë e dukshme të komandantit aktual.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME

%d bloggers like this: