Friday, September 22, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEShkenca/ Prindërit e fëmijëve të suksesshëm i kanë këto gjëra të përbashkëta

Shkenca/ Prindërit e fëmijëve të suksesshëm i kanë këto gjëra të përbashkëta

Prindërit e mirë dëshirojnë që fëmijët e tyre të qëndrojnë larg telasheve, të marrin nota të larta në shkollë dhe të arrijnë shumë gjëra si të rritur.

Dhe, përderisa nuk ka ndonjë ‘recetë’ se si të rritni fëmijë të suksesshëm, hulumtimi psikologjik ka treguar disa faktorë interesant të cilat e parashikojnë suksesin.

Nuk është aspak e befasishme se këta faktorë më së shumti varen nga prindërit,
Ja çfarë kanë të përbashkët prindërit e fëmijëve të suksesshëm:

* I ‘detyrojnë’ fëmijët e tyre t’i kryejnë punët e shtëpisë

* Iu mësojnë fëmijëve aftësi sociale

* Kanë pritshmëri të lartë

* Kanë shkollim më të lartë të kryer sesa prindërit e fëmijëve jo të suksesshëm

* Ua mësojnë fëmijëve matematikën shumë herët

* Krijojnë një lidhje shoqërore me fëmijët e tyre

* Janë më pak të stresuar

* Kanë status më të lartë socio-ekonomik

* E kuptojnë rëndësinë e të ushqyerit shëndetshëm dhe shprehive të ngrënies

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME

%d bloggers like this: