Thursday, April 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeKULTURËZbulime të reja në Apoloni, gjenden bazamente tempujsh (vidio)

Zbulime të reja në Apoloni, gjenden bazamente tempujsh (vidio)

Fier – Ekspedita franko – shqiptare  në Apoloni bie në gjurmë të tempujve të ndryshëm në portën Veri Lindore të Parkut Arkiologjik

Një ekspeditë arkiologjike franko – shqiptare prej disa ditësh ka nisur gërmimet në portën veri-lindore të Parkut Arkiologjik të Apolonisë. Ekspedita e përbërë nga bashkëdrejtues shqiptar dhe francez  por kryesishtë me stidentë arkilogjie nga disa universitete të vendeve të Bashkimit Europian  në bazë të studimeve të kryera dhe në këto ditë të para të gërmimeve kanë ndeshur në bazamentin e një tempulli në portën hyrëse të anës veri-lindore .

Specialisti arkilog i parkut arkilogjik të Apolonisë Arjan Dimo ka pohuar se mendohet që në këtë vënd të ketë disa tempuj ku një ndër ta është edhe ky ktunpran nesh, por që kjo mbetet të zbulohet nga përfundimi i gërmimeve

Ndërkohë që puntorët e ekspeditës janë duke punuar, drejtuesit e saj për momentin nuk ndodheshin aty kështu që nga përfaqësues të kësaj ekspedite nuk kishte asnjë person të autorizuar që të fliste  disa shpjegime na i dha arkiologu i këtij parku arkiologjik Arjan Dimo. Ai pohoi faktin  se cili ishte qëllimi i kësaj ekspedite duke na pohuar se si çdo vit edhe për 2022 koha e gërmimeve  e kësaj ekspedite është një muaj

Ekspedita franko – shqiptare ka disa vite që kryen gërmime në Parkun Arkiologjik të Apolonisë në bazë të një projekti të përbashkët midis Ministrive të Kulturës dhe Instituteve Arkiologjike

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME