Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMAGAZINËTEKNOLOGJIJa 4 mënyrat për të karikuar shpejt telefonin tuaj

Ja 4 mënyrat për të karikuar shpejt telefonin tuaj

Ndonjëherë bateria e telefonit tonë mbaron në momentin më të keq të mundshëm dhe ju duhet ta ktheni në jetë telefonin tuaj sa më shpejt që të mundeni.

Ndërsa është e pamundur të rikarikoni plotësisht telefonin tuaj në vetëm disa minuta, ne njohim mënyra efektive për të shpejtuar procesin dhe për ta bërë baterinë tuaj të zgjasë më gjatë.

Hapi 1 – Mbajeni telefonin në temperaturën e dhomës

Mos lejoni që telefoni juaj të nxehet shumë kur jeni duke e karikuar. Për shembull, telefoni juaj do të karikohet më ngadalë nëse e vendosni në një dritare me diell. Sigurisht, temperaturat e ulëta nuk janë të mira as për telefonin tuaj. Prandaj, përpiquni të gjeni një vend me temperaturë dhome për të karikuar telefonin tuaj.

Hiqeni kutinë nga telefoni për të mbrojtur baterinë nga nxehtësia. Ndërsa telefoni juaj po karikohet, nxehtësia grumbullohet. Edhe nëse ka një këllëf telefoni në pajisjen tuaj, nxehtësia nuk mund të largohet dhe dëmton baterinë.

Hapi 2 – Mos e përdorni telefonin tuaj

Nëse është e mundur, fikeni plotësisht telefonin ndërsa jeni duke e karikuar. Në këtë mënyrë, pajisja juaj nuk do të shpenzojë fare energji.

Nëse nuk mund ta fikni telefonin, vendoseni në  modalitetin e aeroplanit . Kjo shkëput të gjitha kanalet e komunikimit dhe kursen energji. Nëse keni nevojë të përdorni internetin, lidheni me  Ëi-Fi dhe jo me rrjetin tuaj celular, sepse është më efiçent ndaj energjisë.

Nëse nuk mund ta lini të qetë telefonin tuaj, fikni veçoritë e panevojshme si vendndodhjen gjeografike dhe aplikacionet që nuk ju nevojiten për momentin. Gjithashtu, rregulloni ndriçimin e ekranit tuaj, duke e bërë atë më të errët. Në këtë mënyrë do të kurseni edhe pak energji.

Hapi 3 – Përdorni një prizë të zakonshme

Përdorni një prizë për të karikuar telefonin tuaj. Karikimi i telefonit me ndihmën e një kabllo USB në makinë ose përmes laptopëve është gjithashtu i mundur, por përdorimi i prizave në mur është  më efikas dhe shpejtësia e karikimit do të jetë më e shpejtë.

Për të marrë rezultatin më të mirë dhe për të parandaluar dëmtimin e pajisjes dhe baterisë, përdorni karikuesin origjinal të telefonit të miratuar nga prodhuesi.

Hapi 4 – Përdorni një karikues të shpejtë në situata emergjente

Zbuloni nëse ka ndonjë karikues të shpejtë që është në përputhje me telefonin tuaj. Këta karikues ndihmojnë në përshpejtimin  e procesit të karikimit  disa herë. Por është më mirë të mos i teproni, sepse mund të zvogëlojnë jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME