Tuesday, May 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeLIFESTYLEMAGAZINËPër të qënë inteligjent duhet të ...

Për të qënë inteligjent duhet të …

Shumica prej nesh kanë një qëndrim të qetë kur bëhet fjalë për të pikturuar një fotografi për veten tonë. Por realiteti është krejt ndryshe.

Ndonjëherë duket se të tjerët nuk janë të vetëdijshëm për ndjenjat e tyre dhe për këtë ata rrallë i takojnë dhe u japin mbështetje
Bisedat e rastësishme dhe banale ju lodhin
Për njerëzit jashtëzakonisht inteligjentë, biseda të tilla mund të jenë mjaft rraskapitëse. Kjo është për shkak se truri juaj është i mbushur me ide të shkëlqyera.

Temat për të cilat jeni të interesuar ndoshta përfshijnë shkencën, artin ose filozofinë, e cila rrallë është temë bisede. Kur e gjeni veten në një situatë ku duhet të bëni një bisedë kaq të rëndë, ndiheni sikur po humbisni kohë, të bllokuar në fraza të përsëritura, të mërzitshme dhe të pranuara nga shoqëria.

Mendoni më shumë sesa thoni
Për shkak se truri juaj është i përfshirë në gjetjen e të gjitha zgjidhjeve dhe përgjigjeve të mundshme për një problem, ndonjëherë ju duhet më shumë kohë për të shprehur mendimin tuaj ose për të nxjerrë një përfundim.

Nëse nuk jeni plotësisht të sigurt se keni përgjigjen e duhur ose një ide të mirë, nuk do të flisni fare. Shumica e njerëzve rreth jush nuk janë të njohur me mënyrën se si funksionojnë truri dhe mendimet tuaja, dhe kjo i ngatërron ata. Për shkak të kësaj, shpesh ju duket se jeni të çuditshëm, introvertë ose të pa interesuar.

Puna e përditshme ju duket e mërzitshme
Nevoja juaj e vazhdueshme për njohuri të reja dhe emocionuese mund të ndikojë negativisht në një punë që bëhet e mërzitshme në momentin që shteroni të gjitha idetë tuaja krijuese. Në shumicën e rasteve, shefat nuk kanë aq dhembshuri për nevojat tuaja dhe thjesht duan që ju ta bëni punën tuaj ashtu siç dini ju.
Ndonjëherë është e vështirë të hysh në veprim
Është e vështirë të jesh një mendimtar në një botë plot me aktivistë që vlerësojnë më shumë veprimin sesa idetë. Duke qenë se jeni shumë të zënë me ide të ndryshme, ndonjëherë ju mungon forca për veprim. Fatkeqësisht, njerëzit shpesh e interpretojnë këtë si dembelizëm duke ju nënvlerësuar kështu.

Ata ju konsiderojnë një fanatik në shoqëri
Nëse nuk ndiheni rehat gjatë bisedave të rastësishme, mos flisni nëse nuk jeni të sigurt, nuk jeni të frymëzuar nga idetë e vjetra ose jeni më rehat duke menduar sesa të veproni, njerëzit ju perceptojnë si një fanatik social. E gjithë kjo ju bën presion shtesë dhe jeni më të vetëdijshëm për pozicionin tuaj në shoqëri.

E keni të vështirë të gjeni dashurinë
Kërkimi juaj për dashuri është më kërkues se ai i njerëzve mesatarë. Ju jeni shumë më të kujdesshëm, analitik dhe më të pavarur se të tjerët. Zakonisht konsideroheni si një person i ftohtë dhe i largët.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME