Sunday, May 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETZgjedhjet po "trokasin", ja disa teknika të ndryshme të praktikuara për të...

Zgjedhjet po “trokasin”, ja disa teknika të ndryshme të praktikuara për të vjedhur votën

Ka teknika të ndryshme të praktikuara për të drejtuar, atëherë janë disa:

    Votuesi imitim, është se një person tjetër voton në vend të zgjedhësit, për shembull, njerëzit që kanë vdekur.

    Shtrëngimi i votuesve apo presioni për të mbajtur atë të lirë të zgjedhin kandidatin ose opsionin e propozuar. Një mënyrë është transportin e votuesve, ose transferimin e personave, nga liderët politikë, Kolegji Zgjedhor në mënyrë që të depozitojnë votën e tyre partisë.

    Voto blerjen.

    Amforat vjedhjes ose kutitë e votimit para se ata janë të numëruara siç duhet.

    Falsifikimi i procesverbaleve të zgjedhjeve duke ndryshuar numrat e rezultateve aktuale.

    Zëvendësimi pako zgjedhore, minuta, etj.

    “Sondazhet Shtatzënia”, dmth futja tufa e fletëve të votuar në zgjedhje para se të fryj votën për një kandidat, parti apo opsion zgjedhor.

    Renia e sistemeve kompjuterike të rrjetit për të ngatërruar dhe të manipuluar opinionin publik rezultatet elektronike.

    Përdorimi i burimeve të paligjshme për të rritur shpenzimet e fushatës dhe për të marrë përparësi të paligjshme në reklama.

    Bashkëpunim me zyrtarët zgjedhore për të fshehur provat e mashtrimit zgjedhor.

    Ndërhyrja e qeverisë për të favorizuar një kandidat, parti ose të votimit nëpërmjet propagandës dashakeqe apo beton punon ofruar nga kandidati ose parti që ata duan për të inkurajuar mashtrim.

    Kontrolli i mediave për të ngatërruar dhe të çorientojnë votuesit për të besuar se rezultati është legjitim mashtruese.

    Përdorimi i forcave sigurimit kundër protestuesve.

    Trajtimin e sistemeve kompjuterike.

    Rryshfeti i njerëzve që numërojnë votat.

    Voto zinxhir. Lejon blerjen e votave, e parë në një votim, të vënë një mbi (jo i autorizuar, por çdo një) me siguri do të sfidohet që votën, por ajo mbart zarfi i vlefshëm. Pastaj ai prezanton një fletë votimi e partisë së tij dhe të ngushtë siç duhet, atëherë ju mund të organizojë një zinxhir të siguruar që votat janë në favorin tuaj, edhe nëse kayotic. Çdo person ofron një shpërblim, në qoftë se vakum sjell ndryshimin për të marrë më të plotë. Përdorimi i shpeshtë në të ardhura të ulëta zonat ku organizuara politike zinxhir pointers.

Llojet e mashtrimit

    Korrupsioni në sistemet kompjuterike që numërojnë votat.

    Mediat: mashtrim në votime ka, por gjatë fushatës …

        Çekuilibër i fushatave të kandidatëve në media

        Për të favorizuar një kandidat, zakonisht partisë në pushtet

        Për të diskredituar një kandidat i opozitës në përgjithësi.

    Mashtrimi në votime: më të zakonshme në botë, është disi kur një kandidat bën vota fallco, por të mbështetur nga një votim mund të gjenden në kutitë e këpucëve famshme, carousel çmendur, etj, Gjithashtu. e quan atë “një barrë urnë” në qoftë se ajo tashmë ka vota panevojshme kur votuesit të fillojnë të hedhin votat e tyre.

Mekanizma për të shmangur

Praktika e mashtrimit zgjedhor shkakton reagime të forta nga demonstratat denoncojnë dyshimet e tij thjeshtë, si në zgjedhjet e shtetit të Floridës në zgjedhjen e parë të George W. Bush kundër Al Gore, ndjekjeve penale dhe hetimeve dhe Perusë, Alberto Fujimori pasi Presidenti u largua nga vendi, dorëheqjet apo përjashtimet e krerëve të shtetit, si dorëheqja e presidentit të SHBA-së Richard Nixon pas hetimit Watergate, apo aktet e rezistencës civile.

Për të parandaluar mashtrimin zgjedhor, kompanitë kanë qenë ligjet sistematikisht përpunuar komplikuara për të parandaluar atë. Në këtë mënyrë janë krijuar:

    Kutitë e votimit që përmbajnë transparente votat për të parë se nuk mëparshme

    Regjistrat dhe listat e votuesve, kjo ka probleme në vende si Meksika, të cilat i përdorin listën (me të dhënat personale të qytetarëve) dënimi për qëllime elektorale

    Holograms kredencialet zgjedhore dhe fotografinë e regjistrimit të votuesve

    Manchon me bojë të pashlyeshme në gishtat e një zgjedhësi që ka votuar (për të mos bërë atë përsëri), kjo ka qenë një nga metodat më të mira për të në mënyrë efektive pengon zgjedhësit nga votimi më shumë se një herë, edhe pse ka pasur disa raste të dëmtuar bojë

    Zgjedhja rastit nga radhët e qytetarëve, zyrtarët e kutisë, kjo masë ka difekte e saj megjithatë, nuk është i detyrueshëm, njerëzit nuk gjithmonë të pranojë që të jetë, kështu që ju duhet të ri-negociuar deri sa nuk ka një të gatshëm për të të jetë, ajo çon në mundësinë që zyrtarët e votimit mund të jetë e njëjtë si gjithmonë, pasi ata ishin të vetmit që duan të jenë shërbëtorë

    Ban partive të angazhuar në aktet e Proselitizmi në ditën e zgjedhjeve

    Kontrolli dhe auditimi i shpenzimeve të fushatave politike, kjo nuk mund të zgjatet për primaret

    Financimi publik për partitë (për të shmangur kandidatin e “kompromisit” të sponsorëve privatë), megjithatë kjo masë çon në krijimin e jo një, por shumë parti shtetërore, si dhe korrupsioni i organizatave që janë të njohura vetëm për shumat e duhur dhënë nga qeveria, dhe megjithëse veprimi i kryeqytetit nga sponsorët privatë nuk është ndaluar

    Rishikimi dhe përmirësimi i mënyrave për të numëruar votat.

    Një mënyrë efektive për të shmangur carousel, e cila është se një votuesi, udhëzuar më parë, jo të depozitojë një votim, një nga zgjidhjet, dhe të lëvizin atë në një paraprakisht, e cila përshkohet nga një prej kandidatëve dhe një tjetër zgjedhës është kryer dhe të depozitohen në kutinë, duke votën e tij në të njëjtin vend, për të vazhduar procesin e deri sa i fundit nuk kthehen, kështu që një nga zgjidhjet mund të jetë më pak vota se sa të tjera, në Nëse ju keni më shumë se një zyrë të zgjedhur në rrezik. Kështu, përdorimi i ekraneve tejdukshëm, i errët, nuk mund të jetë një frenues i fuqishëm i kësaj metode të mashtrimit, pasi votuesit në kohën e votimit, do të vërehet, në siluetë, duke hyrë në një fletë votimi në rrobat e tij, është, në Meksikë, një krim dënohet me burgim.

Mekanizma të tjerë mbrojtës kundër mashtrimit zgjedhor të përfshijë krijimin e organeve dhe gjykatat zgjedhore nuk integruara me zyrtarë të zgjedhur nga ana e ekzekutivit dhe kanë krijuar një numër të veprave penale për të ndëshkuar nxitësit, bashkëpunëtorët, realizuesit dhe përfituesit e secilit prej praktikat zgjedhore mashtrim, megjithatë ka ende shumë për të bërë, si asnjë legjislacion mashtrim ofron mediat, edhe pse në disa vende të ndalojë palët e përshtatshme të jetë e TV reklamohen nëpër reklama, ata duhet ta bëjnë këtë në hapësira specifike projektuar për këtë.

Megjithatë, shumë nga këto masa janë të pamjaftueshme, kultura e mashtrimit zgjedhor në Meksikë apo Peru, është i madh, por është në të ashtuquajturat vendet e zhvilluara, ku fenomeni është më e theksuar (SHBA, Italia, ndër të tjera).

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME