Wednesday, December 6, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeSHËNDETZgjimi herët, sekreti për të qenë i suksesshëm

Zgjimi herët, sekreti për të qenë i suksesshëm

Të gjithë i shohim ato video dhe artikuj motivues që flasin për përfitimet e zgjimit në 5 të mëngjesit. Por le të jemi të sinqertë, sa prej nesh mund ta arrijnë vërtet atë? Një natë më parë, zgjimi herët mund të duket tërheqës, por kur alarmi i parë bie, butoni i shtyrjes gjithmonë duket si opsioni më i mirë.

Shkoni në shtrat herët

Për shumicën e njerëzve, 7-8 orë janë thelbësore që trupi të funksionojë ditën tjetër. Zgjimi më herët do të jetë shumë më i lehtë nëse keni fjetur mirë. Nëse dëshironi të zgjoheni 2 orë më herët se zakonisht, shkoni në shtrat 2 orë më herët. Kjo do të jetë e vështirë për netët e para, por pas një jave bëhet e lehtë. Gjithashtu, vendoseni telefonin tuaj larg shtratit.

Keni një qëllim më të mirë

A e dini se duke u zgjuar vetëm dy orë më herët çdo ditë, ju fitoni 14 orë më shumë në javë dhe 62 çdo muaj? Imagjinoni llojin e përparimit që mund të bëni me atë kohë shtesë. Gjithçka është mirë dhe mirë të kesh 14 orë të tjera në javë, por si planifikon ta shpenzosh? Vendosni qëllimet tuaja afatshkurtra/afatgjata.

Bëhuni të qartë se pse po ngriheni

Çfarë planifikoni të arrini duke u ngritur më herët? Unë do t’ju rekomandoja të uleni një natë më parë me një bllok shënimesh dhe të shkruani saktësisht se çfarë dëshironi të arrini në ato orë të mëngjesit. Kur të vijë koha për t’u rrokullisur nga shtrati, keni këtë listë pranë vetes, në mënyrë që arsyeja e zgjimit të jetë tepër e qartë. Nëse arsyeja pse po ngriheni është kaq e rëndësishme për ju, asgjë nuk duhet t’ju pengojë për ta arritur atë.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME

%d