Sunday, June 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeLIFESTYLEMAGAZINË21 ditë në një tren/ Ja linja hekurudhore më e gjatë në...

21 ditë në një tren/ Ja linja hekurudhore më e gjatë në botë

Duke u nisur nga Portugalia, mund të përfundoni në thellësitë e Azisë Juglindore duke bërë gati 19 mijë kilometra në 21 ditë. Përfundimi i një linje të re hekurudhore që lidh Vietnamin me Kinën ka krijuar udhëtimin më të gjatë të mundshëm me tren.

Pra, sipas ekspertëve të transportit hekurudhor, linja e re që lidh Laosin, Vietnamin me Kumming, Kinën tani formon një rrjet të vetëm hekurudhor, gjatësia e të cilit arrin 19,000 kilometra dhe është larg nga më e gjata në planet.

Linja e vetme hekurudhore fillon në Portugali, maja më perëndimore e kontinentit evropian dhe përfundon në Azinë Juglindore dhe Singapor në veçanti. Linja e vetme hekurudhore kalon në 13 vende të ndryshme, duke kaluar nëpër qytete si Parisi, Moska dhe Pekini, ndërsa përfundimi i kësaj rruge kërkon të paktën 21 ditë.

Sigurisht që mbulimi i afro 12,000 miljeve me tren do të kërkonte qëndrime gjatë natës në disa qytete dhe disa mjete të tjera transporti për të shkuar nga një stacion treni në tjetrin brenda një qyteti.

Një tjetër element që e bën tejet mbresëlënës itinerarin prej 19 mijë kilometrash është kostoja e kërkuar për ta përfunduar atë, e cila shkon në rreth 1200 euro.

Tingëllon shumë, megjithatë, duke qenë se njeriu do të udhëtojë nga maja më perëndimore e kontinentit të vjetër në Singapor, duke bërë ndalesat absolutisht të nevojshme, ndoshta nuk është kështu.

Një avantazh tjetër krahasues i linjës më të gjatë hekurudhore në botë është gjurma e saj jashtëzakonisht e kufizuar mjedisore.

Në veçanti, mbulimi i afërsisht 19,000 kilometrave do të rëndonte atmosferën me 0.08 ton dioksid karboni, ndërsa fluturimi nga Portugalia në Singapor do të rezultonte në emetimin e 1.67 ton dioksid karboni.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME