Thursday, February 22, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeLIFESTYLEMAGAZINË4 pyetje që zbulojnë qëllimin tuaj në jetë

4 pyetje që zbulojnë qëllimin tuaj në jetë

A e pyesni veten cili është qëllimi juaj në jetë?

Nëse përgjigjja juaj është po, përgjigjuni katër pyetjeve me sinqeritet dhe gjeni përgjigjen.

Përgjigjuni pyetjeve më poshtë për të zbuluar se çfarë dëshironi vërtet dhe cili është qëllimi ose misioni juaj në jetë:

1. Çfarë më pëlqente si fëmijë?

Dëshirat e fëmijëve janë më të sinqertat dhe kur rritemi mund të shfaqen frika dhe bllokime që na imponohen nga mjedisi ose i adoptojmë përmes përvojave të ndryshme.

Psikologët thonë se duke pastruar “kutitë” e dëshirave të fëmijëve, mund të shpëtojmë nga pakënaqësia.

Mos harroni atë që keni dashur si fëmijë, ndoshta kjo është rruga juaj e re. Mendoni se çfarë ju nevojitet në këtë moment për ta përmbushur atë.

2. Cilat tema më interesojnë më shumë?

Muzika, piktura, letërsia, shkenca, teknologjia, ekologjia, mjekësia… Përgjigja e kësaj pyetjeje do t’ju ndihmojë të kuptoni se në cilën fushë është më mirë të investoni energjinë tuaj. Puna në tema që janë interesante ju jep kënaqësi, sjell energji shtesë dhe ju jep mundësinë për të vazhduar.

3. Çfarë më motivon të ngrihem nga shtrati në mëngjes?

Misioni kryesor i jetës është ajo që ju frymëzon, motivon, shkakton fishekzjarr emocionesh nga brenda dhe ju sjell një buzëqeshje në fytyrën tuaj në mendimin e parë. Ajo që ju relakson dhe ju lëviz është e lidhur ngushtë me qëllimin tuaj.

4. Si dua të më kujtojnë të tjerët?

Është koha të filloni të bëni hapa drejt imazhit të dëshiruar. Bëhuni personi që admironi, ji vetvetja, natyrale, ashtu siç dëshironi të jeni në sytë e të tjerëve, por së pari në sytë tuaj. Mendoni se cilët njerëz ju frymëzojnë – ata mund të jenë njerëz të famshëm, miq, anëtarë të familjes, kolegë e kështu me radhë.

Shkruani të gjitha përgjigjet tuaja dhe analizoni ato. Do t’ju ndihmojë të kuptoni se cili është misioni juaj, si dhe si të hapni rrugën drejt lumturisë. Së bashku me këtë, jini të vetëdijshëm se dashuria për veten është vendimtare, sepse nëse e mbështesni veten, qielli është kufiri! 

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME