Thursday, June 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeEKONOMIBalluku dhe Albpetrol "vulosin" rritjen e rrogave të punonjësve (dokumenti)

Balluku dhe Albpetrol “vulosin” rritjen e rrogave të punonjësve (dokumenti)

Pas shumë bisedimeve mes naftëtareve dhe drejtusit të Albpetrol Eltar Deda dhe keshillit mbikqyres të Albpetrol sot në mbazdite është mar një nga vendimet më të rendesishme në Albpetrol.

Një ritje e page e para e qënësishme pas 12 vjeteve te qeverisjes se Socialisteve .

Kjo vjen pas bisedimeve të gjata dhe disa grevave të naftëtareve të Vlorës kryesisht në Gorishtit ku rezikonin të pershkallëzoheshin dhe në Fier, Ballesh, e Kucovë.

Bisedime që u ariten me mirkuptimin e Ministres Belinda Balluku dhe bisedimeve dhe qendrimit pozitiv të Administratorit Eltar Deda dhe sindikatave respektive të Albpetrol.

Ritja e rogës erdhi pas disa ritjeve që kishte njoftuar qeveria në administratën publike dhe Shumë sektorë të tjerë të rëndësishëm të vendit por Albpetrol ishte len menjan nga keto ritje .

Arsyeja është sepse Albpetrol eshte shoqeri SH.A dhe si regull ritja e pages miratohet nga keshilli mbikëqyrës ose ne terma tradicionale Bordi siç njihet rëndomtë në popull.

Bordi i Albpetrol është organi me i lartë vendimmarrës i Albpetrolit dhe vetëm ai kishte tagrin ligjor dhe administrativ për ritjen e pagave të naftëtareve.

Kjo ritje kishte kohe qe perflitej pasi ne Albpetrol nuk kishte pasur rritje thelbësore të pagave qysh nga koha e qeverisjes Berisha , madije disa kategori u ishte ulur paga në kohën kur Albpetrol drejtohej nga Endri Puka ish ekonomisti i Koço Kokëdhimës .

Ky i fundit njohej per mbajtjen e pagave te punonjesve edhe te klubit sportiv Apollonia ku ishin len pa paga edhe 6 muaj futbullistet e apollonis .

Sot me ritjen e pagave nga Minstja Balluku dinjiteti i naftëtareve sikur u cua disi ne vend me vleresimin e djerses se tyre dhe punes se lodhshme ne kete sektor te veshtire .

Kjo ritje do mbahet mend ne histori dhe per minsitren Balluku dhe për Administratorin e Albpetrol Eltar Deda dhe ky nje nga kontribuesit kryesor ne ketë ritje.

Por çdo e mire ka dhe ndonje të keqe nga pas dhe lajmi keq eshte se me kete ritje ka kaluar dhe struktura e re e Albpetrol ku do ket dhe ndryshime , shkrutime dhe krijimin e vendeve të reja të punës.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME