Sunday, June 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMAGAZINËTEKNOLOGJIElon Musk ndërron mendje, tërhiqet nga blerja e Twitter

Elon Musk ndërron mendje, tërhiqet nga blerja e Twitter

Elon Musk  ka deklaruar se po tërhiqet nga marrëveshja e tij prej 44 miliardë dollarësh për të blerë Twitter, duke vënë në dyshim të ardhmen e afërt të kompanisë së mediave sociale.

Në një depozitim të letrave të premten, Musk akuzoi Twitter-in për gënjeshtra në lidhje me numrin e bots dhe llogarive spam në platformë, si dhe për dështimin për të ofruar materiale që ai kërkoi. Kjo përfshin të dhëna të detajuara mbi numrin e llogarive të bot-it dhe spam-it në Twitter, metodologjinë e kompanisë për llogaritjen e numrave të përdoruesve dhe materialet rezervë që detajojnë vlerësimin e saj financiar.

“Ky informacion është thelbësor për performancën e biznesit dhe financiar të Twitter-it dhe është i nevojshëm për të përmbushur blerjen e Musk”, thuhet në letër. “Twitter ka dështuar ose ka refuzuar të japë këtë informacion. Ndonjëherë Twitter ka injoruar kërkesat e zotit Musk, ndonjëherë i ka refuzuar ato për arsye që duken të pajustifikuara dhe ndonjëherë ka pretenduar se është pajtuar duke i dhënë zotit Musk informacion të paplotë ose të papërdorshëm. ”

Letra vazhdon duke pretenduar se, pavarësisht nga pengesat e supozuara të Twitter, këshilltarët e Elon analizuan numrin e robotëve në platformë dhe përcaktuan se Twitter gënjeu për përhapjen e tyre.

Numri i vërtetë i robotëve në platformë “është jashtëzakonisht më i lartë se 5 për qind”, thuhej në letër, duke cituar “analizën paraprake nga këshilltarët e zotit Musk të informacionit të ofruar nga Twitter deri më sot”.

Twitter ka pohuar se më pak se 5 për qind e përdoruesve janë llogari të padëshiruara ose të rreme për aq kohë sa ka qenë një kompani publike.

Musk tha se ai njoftoi Twitter për gabimet e tij më 6 qershor, që do të thotë se koha e kompanisë për të dorëzuar informacionin që ai kërkoi ka skaduar, sipas letrës.

Kryetari i bordit të Twitter, Bret Taylo, u shpreh se kompania do të ndiqte veprime ligjore për të detyruar Musk të përfundojë shitjen.

“Bordi i Twitter-it është i përkushtuar për mbylljen e transaksionit me çmimin dhe kushtet për të cilat është rënë dakord me zotin Musk dhe planifikon të ndjekë veprime ligjore për të zbatuar marrëveshjen e bashkimit”,shkroi Taylor në Twitter.

Sipas marrëveshjes së blerjes, themeluesi i Tesla do paguajë një tarifë prej 1 miliard dollarësh nëse marrëveshja dështon.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME