Tuesday, December 5, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeSHËNDETKëto janë 8 fobitë më të padëgjuara

Këto janë 8 fobitë më të padëgjuara

Mund të habiteni kur dëgjoni emrat dhe karakteristikat e disa llojeve të fobive. Ekziston një mënyrë për të përballuar çdo fobi, por përballja me disa mund të jetë më e vështirë sesa duket.

1-KIROFOBIA-Kirofobia është frika nga trupi i dikujt. Për shembull, nëse një person ka frikë nga këmbët e tij, ai mund të ketë frikë sa herë që e sheh atë.

2-AGIROFOBIA-Njerëzit që kanë frikë të kalojnë rrugën kanë Agirofobi nëse e përjetojnë këtë situatë në një nivel të avancuar. Këtë problem ata e përjetojnë më tepër në vendkalimet e këmbësorëve.

3-PELADOFOBI-Do të thotë personi që ka frikë të bëhet tullac. Burrat kanë frikë të bëhen tullac, ndërsa gratë kanë frikë të martohen me burra tullac.

4-PEDIOFOBI-Pediofobia, e cila është frika nga kukullat, nuk vlen për çdo lodër. Lodrat si njeriu mund t’i trembin njerëzit me Pediofobi.

5-EIZOPROFOBIA-Në Eisoptrofobia, e njohur si frika e shikimit në pasqyrë, njerëzit shpesh mendojnë se kur shikohen në pasqyrë, ata do të lidhen me botën shpirtërore.

6-RITIFOBIA-Rhytiphobia, e cila zakonisht vërehet tek femrat, është frika nga formimi i rrudhave. Në fakt, kjo fobi, e cila mund të shihet tek shumë femra, por që nuk vihet re, sot rrit prirjen drejt estetikës.

7-DEIPNOFOBIA-Deipnophobia, e njohur si frika e të folurit dhe të pamundësisë për të folur në mjedise të mbushura me njerëz, zakonisht shihet tek njerëzit që nuk e pëlqejnë shoqërueshmërinë.

8-DEMONOFOBIA-Njerëzit me këtë fobi mendojnë se qeniet e jashtëzakonshme përreth që po planifikojnë të keqen do t’i dëmtojnë ata.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME