Tuesday, May 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEPse disa njerëz janë gjithmonë me vonesë?

Pse disa njerëz janë gjithmonë me vonesë?

Zakonet dhe besimet tona rreth shpenzimit të kohës fillojnë që në fëmijëri dhe vijnë nga prindërit tanë dhe mjedisi shkollor.

Të gjithë e kemi atë shokun që është gjithmonë vonë. Por pse disa njerëz e kanë të vështirë të jenë në kohë?

Të vonuarit kronikë nuk janë thjesht njerëz të pasjellshëm, dembelë, të çorganizuar, me zero respekt për kohën tuaj.

Në fakt, nga përvoja personale, ata priren të ndihen jashtëzakonisht keq për këtë dhe pafundësisht optimistë për aftësinë e tyre për të arritur në kohë. Ata madje përjetojnë ose mendojnë për kohën në të njëjtën mënyrë si ju.

Disa njerëz janë vonë për gjithçka, të tjerët për disa gjëra. Hulumtimet kanë zbuluar se mund të jetë lloji juaj i personalitetit. Ndoshta ju mendoni se jeni të mirë në kryerjen e shumë detyrave, por në fakt nuk jeni të mirë, ndoshta nuk jeni të mirë për të gjykuar se sa kohë ka kaluar dhe mos e kontrolloni orën. Vonesa është diçka që shumë njerëz nuk e pëlqejnë.

Në shkollë mësojmë vlerën e të mos vonuarit, sepse vonesa shpesh penalizohet në shkolla. Këtu fillojmë të kuptojmë lidhjet negative me të qenit vonë.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME