Friday, February 23, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomePOLITIKËRikthehet në funksion e-Albania

Rikthehet në funksion e-Albania

Pas katër ditësh jashtë funksionit dhe një paralizimi total të shërbimeve për qytetarët e Shqipërisë, portali shtetëror e-Albania është rikthyer të jetë në funksion me 1118 nga 1225 shërbimet që ofronte.

Kujtojmë se bllokimi i shërbimeve u bë nga qeveria shqiptare ditën e dielë, pasi prej të premtes e-albania ishte goditur nga një sërë sulmesh kibernetike që e kishin bërë thuajse të pamundur funksionimin.

Njoftimi për median

e-Albania rikthehet në funksion për 1118, nga 1225 shërbimet elektronike që ofron për qytetarët shqiptarë.

Tashmë mund të gjenerohen sërish nga platforma digjitale:

-Dokumentet me vulë elektronike-certifikatat e gjendjes civile, vërtetimet tatimore, eksteraktet dhe certifikata e regjistrimit të biznesit, vërtetimet e papunësisë, certifikata e gjendjes gjyqësore (dëshmia e penalitetit)

Do të mund të aplikohet për:

-Regjistrimin në klasën e parë dhe të dhjetë të nxënësve

-Shërbimet e regjistrimit të biznesit, etj.

Por për të gjithë qytetarët shqiptarë që jetojnë jashtë kufijve të Shqipërisë, portali e- albania, për arsye të larta sigurie, do të bëhet funksional së shpejti.

Ndërkaq AKSHI-t, së bashku me skuadrën e Microsoft DART (Detection and Response Team) dhe partnerët e “Jones Group International”, po vijojnë punën me intensitet të plotë për t’ju kthyer qytetarëve edhe:

-Shërbimet e regjistrimeve dhe të ndryshimeve të pronarëve përfitues;

– Vërtetimin e ndihmës ekonomike, pagesës së paaftësisë së kufizuar dhe kërkesës për të përfituar nga programet e strehimit social;

-Për shërbimet e rezervimit të takimit për kryerje konsulte e ekzaminimi mjekesor;

-Për listën e notave dhe vërtetimin e diplomës për studentet që kanë ndjekur Universitetin e Tiranës;

-Për shërbimet konsullore, për shqiptarët jashtë vendit;

-Shërbimet e certifikatave të regjistrimit të objekteve të pronësisë industriale;

-Njehsimin e diplomave dhe certifikatave të lëshuara nga institucionet e huaja;

-Si dhe për kryerjen e pagesave të ujit dhe energjisë elektrike

Duke falënderuar edhe një herë çdo qytetar, biznes, punonjës administrate, shtetas të huaj në Republikën e Shqipërisë, për durimin, kërkojmë mirëkuptimin në rast të ndonjë problemi me të cilin mund të hasemi, përgjatë këtij procesi e kësaj kundërofensive ndaj sulmit kibernetik, që s’ishe parë ndonjëherë më parë në vendin tonë.

Sigurojmë edhe një herë gjithë qytetarët shqiptarë se do të vijojmë punën deri në rikthimin në funksion të plotë të çdo shërbimi.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME