Monday, March 4, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETAvokat Hamataj: Jam pro përfundimit të bojkotit

Avokat Hamataj: Jam pro përfundimit të bojkotit

Avokat Ermal Hamataj në cilësinë e kryetarit të Dhomës Avokatisë Fier nëpërmjet rrjetit social facebook ka pohuar se avokatët në Fier janë pro përfundimit të bojkmotit dhe spjegon arsyet përse janë pro.

Në një kontakt me avokat Hamataj ai ka pohuar për ALB365 se të hënën janë në punë.

Hamataj pohoi se në bojkotin e tyre nuk i mbështeti askush veç medias. Nuk i ka mbështetur asnjë qytetar, intelektual, kryebashkiak apo dhe të ndonjë kategorie tjetër.

Dhoma E Avokatisë Fier

Me cilësinë e Kryetarit të Dhomës Fier, sqaroj kolegët dhe opinionin si më poshtë:

Disa Dhoma Vendore, me vendime lokale, kanë

vendosur të vazhdojnë bojkotin e seancave

gjyqësore.

Nuk komentoj vendimet e tyre, të mira ose të gabuara, pasojat ose frytet do ti vjelin vetë ata.

Sa i përket Dhomës Vendore Fier, unë si Kryetar i saj, kam shprehur qëndrimin tim PRO përfundimit të bojkotit për këto arsye :

  • Dhoma Vendore Fier, nuk kishte Gjykatë

Administrative dhe smund ta ketë pasi mungon infrastruktura, nuk ka objekt të destinuar.

Mundësia që kjo gjykatë të transferohet nga

Vlora

në Lushnje, nuk e dëmton Dhomën Fier, përkundrazi, pasi Lushnja do jetë “Rreth Gjyqësor

Fier”. – Dhoma Vendore Fier dhe avokatët e saj mund

fitojnë aksesin dhe dhënien e shërbimit te mbi

200.000 banor të tjerë pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Lushnje nuk do të ekzistoj më, e për rrjedhoj këta qytetar do e marrin shërbimin

vetëm

nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Fier.

  • Dhoma Vendore Fier, nuk kishte Gjykatë Apeli dhe

nuk mund ta ketë pasi mungon infrastruktura, nuk

ka objekt të destinuar. Mungesën e infrastrukturës nuk e zgjidhë Dhoma Vendore por KLGJ, Ministria e Financave

dhe Bashkia Fier.

Sa kohë këto institucione nuk shqetësohen për këto mungesa, nuk është detyrë e Dhomës as të ushtroj presion e as ti siguroj. Ata janë votuar për interesat e qytetarve, unë për

interesat e avokatëve, e për më tepër nuk bëhem

patericë e asnjë partie…!

Të nderuar koleg të Dhomës, për 4 ditë përveç klientëve tanë, që na mirëkuptuan, qytetarët në masë treguan mospërfillje totale për problemet e ngritura nga avokatët.. Nëse ata nuk e paskan problem faktin se

gjyqësori po ju largohet, avokatët s’kanë pse ta

kenë problem sa kohë “nuk paguajnë për shërbimet e avokatit”.

Të Hënën avokatët e Dhomës Fier janë në shërbim të klientëve të cilët kanë paguar dhe

nuk duhet t’ju svarriten proceset edhe për

shkakun tonë.

Av.Ermal HAMATAJ.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME