Thursday, April 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEIluminati? Njihuni me “Sarapic Society”, një grup sekretarësh të fshehtë për liderët...

Iluminati? Njihuni me “Sarapic Society”, një grup sekretarësh të fshehtë për liderët kryesorë globalë

E themeluar në vitin 1940, ‘Seraphic Society’ është një shoqatë sekrete e Asistentëve Ekzekutiv (sekretarë) të CEO-ve dhe elitës së vendit. Disa i kanë krahasuar me një lloj Skull & Bones ose Illuminati të Asistentëve Ekzekutiv. Qëllimi i tij, sipas revistës Fortune është “Të krijojë një lidhje bashkëpunimi dhe miqësie midis sekretarëve të udhëheqësve”.

Thuhet se ata zgjodhën emrin nga engjëlli Serafim në Bibël, si një mënyrë për të përcjellë rolin e tyre që është të mbrojnë punëdhënësit e tyre.

Ata kanë qenë të fshehur në hije për dekada të tëra, dhe kështu duan. Ndërsa sot ka dhjetëra shoqata letrare të profilit të lartë për asistentë në të gjithë botën në ditët e sotme, Shoqëria Seraphic zgjedh të jetë ultra-ekskluzive. Në thelb, ata janë në një klub vetëm me ftesa për më shumë se 50 vjet. Funksioni kryesor i grupit është zhvillimi profesional dhe rrjetëzimi.

Sekretarët Serafikë të Amerikës, siç quhej fillimisht, nuk ishin ide e një asistenti apo një shefi, por e një njeriu PR të quajtur Frederick Darius Benham. Ndërsa përpiqej të tërhiqte vëmendjen nga drejtuesit, ai shpejt kuptoi se nuk mund të arrinte askund pa krijuar një marrëdhënie me të ftuarit e tyre. Kështu, në vitin 1938, sipas historisë së vetë-botuar të grupit, “Një kronikë e shoqërisë serafike”, filloi të shpërndante “një çmim meritash” për “mirësjellje, takt, mirësjellje, sharmë, fisnikëri, dashamirësi, temperament të mirë dhe ëmbëlsi” sa herë që haste një asistent që shkonte përtej thirrjes së detyrës.

Në vitin 1940 ai ftoi 12 sekretare për darkë në hotelin Lexington në Manhatan. (Sekretari i Dale Carnegie ishte mes të pranishmëve.) Pika kryesore e vitit pasardhës ishte prezantimi i titullit “Sekretari i Vitit” i grupit, i kompletuar me një makinë shkrimi Remington Rand, Phyllis Moir, autor i “Isha Winston Churchill’s, Private” Sekretar.” Edhe pse jo një serafik, Moir solli vëmendjen e publikut te grupi – një ndihmë për Benhamin, nëse jo për ata engjëj të maturisë.

Në fund të fundit, Seraphics u ndanë nga Benham, duke mbajtur bankete vjetore, takime të rregullta anëtarësie dhe përfundimisht një darkë elegante “bosësh” çdo pesë vjet, të financuara nga vetë kompanitë.

Në një epokë turbulence ekonomike dhe rritje të qarkullimit të CEO – për të mos përmendur përqafimin e rrjeteve sociale – nuk është çudi që Shoqëria Seraphic dhe grupe të tjera si ajo po lulëzojnë.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME